50books – vraag 3

Klik hier voor vraag 2

~~~

Vraag 3:
Wat is jouw favoriete plek om een boek te lezen?

Iedereen heeft wel een plek waar je je het meest prettig voelt om een boek te lezen. Voor de een moet dat per se in een rustige en afgeschermde omgeving zijn omdat alle externe prikkels de concentratie verstoren, terwijl de ander kan genieten van een boek midden in de drukte van trein, strand of lunchcafé. Ook kan ik me zo voorstellen dat je misschien wel een idee hebt over hoe voor jou die favoriete stek er uit moet zien, maar dat het vooralsnog bij een wens blijft. Want wat is er nu mooier dan hoog in de ruimte, ontdaan van alle zwaartekracht, heerlijk zwevend in je privé-capsule een boek te lezen met uitzicht op aarde? Of op een bankje midden in Central Park NY, omringd door joggers en dagjesmensen.

Verras ons via een blog, foto of anderszins creatieve uiting waar jij het liefste een boek leest, of zou willen lezen.

~ ~ ~

Het #50books initiatief is bij mij ontstaan naar aanleiding van de 30songschallenges maar gaat anders ingevuld worden. Elke week op zondag zal ik een nieuwe boekvraag posten die door iedereen vrij mag worden ingevuld. Alles is toegestaan. Een foto, een recensie, een persoonlijke herinnering, enzovoorts. De beantwoording van de vraag hoeft helemaal niet op dezelfde dag of binnen een week. Wanneer je het blog klaar hebt, post het dan en plaats een link onder de betreffende vraag, zodat iedereen het kan volgen en bij je komt kijken.

Heb je zelf geen blogsite, dan kun je je blog naar mij sturen, en dan plaats ik het als gastblog.

Dit jaar zal ik in totaal 50 vragen posten, vandaar #50books.

Zelf doe ik natuurlijk ook mee, en zal mijn eigen bijdrage als aparte blogs posten en ook hieronder linken.
Voel je vrij om ideeën voor vragen naar me toe te sturen zodat ik er voldoende op voorraad heb om dit jaar door te komen. En wie weet is er zoveel enthousiasme dat we volgend jaar gewoon door kunnen gaan.

Wanneer iemand een mooi logo kan ontwerpen dan zou dat ook heel erg gewaardeerd worden. 

Je kunt me bereiken via email peterpellenaars@me.com of op twitter @petepel.

Veel lees en schrijfplezier.

50 reacties on "50books – vraag 3"  1. Met vraag 2 kon ik niet zo veel. Maar van deze vraag word ik weer blij :) Gewoon aanhaken bij de vragen waar ik een goede blog bij voel mag ook toch? Ik ga mijn best doen op een fotobijdrage!


    1. Ja hoor. Gewoon aanhaken bij de vragen die je liggen. Niets moet, alles mag. Alleen een linkje onder de betreffende blogvraag wordt op prijs gesteld, want dan houden we alles bij elkaar.


  2. Wat een leuke vraag!

    In 1995 was ik een weekje alleen in Rome, maar net niet helemaal alleen: met “De ontdekking van de hemel”. Het was maart en elke ochtend ging ik rond 11 uur naar het stadspark Villa Borghese. Met een lentezonnetje, aan het water en op een handdoek, tot de temperatuur te koud werd om een uur of 4 in de middag. De hele week heb ik gelezen en s avonds bezocht ik de plaatsen uit het boek: piazza San Giovanni met de heilige trap en de kapel van de tabletten (wat overigens niet klopt natuurlijk). Een magische week. Het toppunt van geluk, geen afspraken, geen boodschappen, geen telefoon en geen afleiding.

    Voor mij dus een stadspark, met een zonnetje!

  3. “In het ziekenhuis, wachtend op een afspraak, lees ik. In de metro in New York, voor de tigste keer, pak ik mijn boek. Staand in de trein, terwijl we reden naar school: mijn boek kwam tevoorschijn. In het park, in de zomer bij de vijver op een bankje… je raad het wel.”Reageren niet meer mogelijk