Waar let je op bij het kopen van een ligbedkussen?

Waar let je op bij het kopen van een ligbedkussen?

Ben jij dol op heerlijk zonnebaden? En doe jij dit maar al te graag op jouw ligbed met de privacy van jouw eigen achtertuin? Dan mag het aan comfort niet ontbreken. Door kussens toe te voegen aan jouw tuinmeubelen creëer je zowel comfort als sfeer op het terras. Met een kussen op je ligbed lig je net even lekkerder in de zon. Maar waar let je eigenlijk op bij het kiezen van een ligbedkussen?

Welk type ligbed heb je?

Er zijn verschillende soorten kussens verkrijgbaar. Gelukkig ben jij op zoek naar een specifiek model, namelijk eentje die op jouw ligbed past. Hierdoor wordt jouw zoektocht naar het juiste kussen al iets makkelijker. Maar om wat voor ligbed gaat het eigenlijk?

Houten ligstoel: Een houten ligstoel wordt ook wel een deckchair genoemd. Een houten deckchair vraagt om een lang ligkussen met een stevige vulling. Dit omdat het houten frame vrij hard is. Door een kussen toe te voegen, kun je langer comfortabel genieten van het mooie weer.

Aluminium ligbed: Een aluminium ligbed heeft een frame gemaakt van gepoedercoat aluminium. In het frame is meestal textileen gespannen. Textileen is gevlochten kunststof dat licht flexibel is. Door de flexibiliteit ligt een aluminium ligbed zonder kussen al zeer aangenaam. Een aluminium ligbed is vaak donkergrijs van kleur. Door een kussen toe te voegen kun je kleur geven aan jouw terras en zorgen voor extra ligcomfort.

Loungebed: Een loungebed heeft een stevig frame en een royaal gedeelte om op te liggen. Loungebedden zijn verkrijgbaar in eenpersoons en tweepersoons ligbedden. Bij een lounge ligbed worden al loungekussens meegeleverd. Deze zijn speciaal ontworpen voor het loungebed en om een bepaalde sfeer neer te zetten. Zijn deze loungekussens aan vervanging toe? Dan kun je het beste loungekussens op maat laten maken.

Wat is de lengte van jouw ligbed?

Ligbedkussens zijn in verschillende lengtes verkrijgbaar. Daarom is het belangrijk om de afmetingen van jouw ligbed op te zoeken of op te meten. Een deckchair kussen is minder lang dan een ligkussen. De rugleuning van een deckchair is echter langer dan die van een ligbed.

Over het algemeen hebben ligbedden ongeveer dezelfde afmeting. Kussens voor ligbedden hebben vaak een universele maat, hierdoor passen ze op de meeste ligbedden. Mocht een kussen toch te lang zijn, is het meestal niet dusdanig dat het storend is. Is het kussen te kort, dan zal het ligbed eronderuit steken. Dit staat minder mooi. Dus wanneer je zou moeten kiezen tussen een iets te lang of iets te kort kussen, ga dan voor het ligbedkussen dat iets uitsteekt. Dit ziet er mooier uit en qua comfort maakt het geen verschil.

Hoe bevestig je een ligbedkussen?

Zowel een kussen voor een deckchair als voor een ligbed is voorzien van handige veters of striklinten en een verstelbare band. Met de touwtjes aan de zijkanten van het ligbedkussen knoop je het kussen vast aan het ligbed frame. Dit doe je boven het scharnier tussen de rugleuning en de zitting. De verstelbare band gaat om de rugleuning. Deze is te bevestigen met een klittenbandsluiting of een gesp. Door het ligbedkussen te bevestigen aan het ligbed blijft het kussen goed op zijn plek liggen. Let er wel op dat je voorzichtig plaats neemt op het ligbed. Zo gaan zowel het ligbed als het ligbedkussen langer mee.