Welke dranken kun je in een Italiaans hotel bestellen?

Welke dranken kun je in een Italiaans hotel bestellen?

Welkom in Italië, het land van de pasta, de pizza en natuurlijk de overheerlijke wijnen. Als je in een Italiaans hotel verblijft, wil je natuurlijk ook genieten van de lokale dranken. In dit artikel bespreken we welke dranken je kunt bestellen in een Italiaans hotel en wat je kunt verwachten.

Koffie

Een goed begin van de dag begint natuurlijk met een goede kop koffie. In Italië is koffie een belangrijk onderdeel van de cultuur en er zijn dan ook verschillende soorten koffie die je kunt bestellen. De meest populaire zijn espresso, cappuccino en caffè macchiato. Espresso is een klein kopje zwarte koffie, cappuccino bestaat uit espresso met gestoomde melk en een laagje melkschuim en caffè macchiato is een espresso met een klein beetje gestoomde melk.

Wijn

Italië staat bekend om zijn uitstekende wijnen en een glas goede wijn mag dan ook niet ontbreken tijdens je verblijf in een Italiaans hotel. In Italië worden verschillende soorten wijnen geproduceerd, waaronder de bekende rode wijn, witte wijn en rosé. Ook hebben verschillende regio's hun eigen specialiteiten, zoals de Chianti in Toscane en de Barolo in Piemonte. Vraag gerust aan het personeel van het hotel welke wijn zij aanbevelen bij je diner.

Bier

Wie liever een biertje drinkt, hoeft zich in een Italiaans hotel geen zorgen te maken. Italië heeft namelijk ook een aantal uitstekende biermerken. Het bekendste biermerk van Italië is Peroni, een licht en verfrissend bier dat perfect past bij de Italiaanse keuken. Daarnaast zijn er ook andere Italiaanse bieren, zoals Moretti en Birra del Borgo, die zeker het proberen waard zijn. Ook zijn er vaak diverse internationale bieren verkrijgbaar.

Frisdrank

Natuurlijk kun je ook gewoon een frisdrank bestellen in een Italiaans hotel. Italiaanse frisdranken zoals Chinotto en Aranciata zijn erg populair en hebben een unieke smaak. Chinotto is een bittere frisdrank gemaakt van de chinottovrucht en Aranciata is een sinaasappellimonade. Daarnaast zijn ook alle bekende internationale frisdranken verkrijgbaar, zoals cola, sinas en ijsthee.

Cocktails

Als je zin hebt in een cocktail, zit je in Italië ook goed. De Italianen weten namelijk als geen ander hoe ze lekkere cocktails moeten maken. Een Aperol Spritz is bijvoorbeeld een populaire cocktail gemaakt van Aperol, prosecco en sodawater. Deze cocktail is heerlijk verfrissend en wordt vaak gedronken als aperitief. Ook de Negroni, een mix van gin, vermouth en Campari, is een aanrader. Daarnaast zijn er natuurlijk talloze andere cocktails verkrijgbaar, van mojito tot margarita.

Overige dranken

Naast de bovengenoemde dranken kun je in een Italiaans hotel natuurlijk ook andere dranken bestellen. Denk bijvoorbeeld aan water, vruchtensappen, likeuren en digestieven zoals limoncello en amaretto. Ook voor kinderen zijn er diverse alcoholvrije dranken verkrijgbaar.

Conclusie

In een Italiaans hotel kun je een breed scala aan dranken bestellen. Of je nu houdt van koffie, wijn, bier, frisdrank, cocktails of iets anders, er is altijd wel iets naar jouw smaak te vinden. Geniet van de Italiaanse gastvrijheid en laat je verrassen door de heerlijke dranken die dit prachtige land te bieden heeft. Salute!

In het zuiden van Italië, in de regio Puglia, ligt de prachtige stad Lecce. Lecce staat bekend om zijn barokke architectuur, mooie stranden en heerlijke keuken. Het is dan ook zeker een bezoek waard tijdens je vakantie in Italië.