Wat zijn goede airfryer maaltijden?

Wat zijn goede airfryer maaltijden?

De airfryer is een zeer populair apparaat in vele huishoudens. Niet zo gek, wat de airfryer biedt dan ook heel veel voordelen. Je hebt maar heel weinig olie nodig om te bakken, het apparaat ruik je vrijwel niet en bovendien kun je het ook nog eens gemakkelijk schoonmaken. Naast deze voordelen zul je ook nog eens verbaasd zijn over welke maaltijden je klaar kunt maken in de airfryer. Benieuwd naar wat je zoal klaar kunt maken in dit handige apparaat? Wij hebben een aantal goede airfryer maaltijden voor je op een rijtje gezet!

Gezondere maaltijden

Als je gewend bent om regelmatig gebruik te maken van de frituurpan, weet je zeker dat je met de airfryer een stuk gezonder gaat eten. In een frituurpan gebruik je namelijk een grote hoeveelheid olie om je voedsel te bereiden, in de airfryer slechts een klein beetje. Naast het feit dat de maaltijden die uit een airfryer gezonder zijn, is het ook nog eens een stuk veiliger om hierin je eten te bereiden. Je hoeft niet meer bang te zijn dat iemand bijvoorbeeld per ongeluk in je frituurpan gaat staan of dat deze omgestoten wordt door een spelende hond. Een airfryer kun je ook nog eens prima binnen neerzetten, dus je hoeft ’s winters ook niet meer naar buiten toe om patat te bereiden.

Kip en vlees bereiden in de airfryer

Het is prima mogelijk om kip en vlees te bereiden in de airfryer. Zeker als je kiest voor bijvoorbeeld een kippenpoot of zelfs een hele kip, zul je merken dat deze heerlijk uit de airfryer komen. Dit geldt overigens ook voor kippendijen en kippenvleugels. Hou je van karbonade? Biefstuk? Schnitzel? Deze vleessoorten kunnen stuk voor stuk prima bereid worden in de airfryer. Overigens kun je ook prima heerlijke gehaktballen bereiden in de airfryer.

Groenten

Natuurlijk kun je prima snacks als frikadellen, kroketten en hamburgers in de airfryer klaarmaken. Maar wist je dat verschillende groenten ook prima bereid kunnen worden in dit apparaat? Hou je van bietjes? Dol op broccoli? Al deze gerechten kun je prima bereiden in de airfryer. Ideaal als je het heerlijk vindt om bijvoorbeeld bij de patat ook iets gezonds te eten. Je leest het; de airfryer biedt heel veel mogelijkheden!