3 redenen om te sporten met een crosstrainer

3 redenen om te sporten met een crosstrainer

Er bestaan voor veel mensen tal van redenen om te sporten met een crosstrainer. We hebben hen gevraagd naar hun belangrijkste motivaties en op basis daarvan een top 3 samengesteld. Wat blijkt? Mensen met een crosstrainer waarderen vooral de mogelijkheden om gewicht te verliezen, veel spieren tegelijkertijd te trainen en ondertussen de beperking van de gewrichten eenvoudig te beperken. 

Als jij ook op zoek bent naar een crosstrainer dan is het zeker verstandig om de verschillende crosstrainers te vergelijken.

Gewicht verliezen met de crosstrainer

De crosstrainer maakt het tijdens het sporten allereerst eenvoudig om gewicht te verliezen. Van de mensen die de trainer dagelijks gebruikt op 70% van de maximale hartslag slagen de meeste mensen er eenvoudig in om veel vet te verbranden.

“Sinds ik weet dat ik niet op m’n maximale niveau hoef te sporten slaag ik er veel beter in om veel vet te verbranden. De crosstrainer is daarbij m’n ideale keuze voor het sporten. Ik heb snel veel gewicht verloren, sinds ik door heb dat ik goed op m’n hartslag moet letten.”

Een professionele crosstrainer biedt de mogelijkheid om heel intensief te trainen met de maximale hartslag of het iets rustiger aan te doen. Door wat gas terug te nemen kan het lichaam de energie uit de vetcellen halen, in plaats van de snelle suikers uit de koolhydraten. Twijfel je nog een een hometrainer of crosstrainer? Dan kan je hier de verschillen zien.

Goed voor veel van de spieren

Anderen roemen bijvoorbeeld het grote aantal spieren dat er betrokken is bij het sporten op een crosstrainer. Ze geven aan tevreden te zijn over het feit dat ze veel verschillende spieren kunnen trainen tijdens de activiteiten die ze doen.

“Door te sporten op de crosstrainer kan ik 80% van m’n spieren trainen. Dat betekent dat ik een complete work-out kan doen, zonder dat ik daar allerlei verschillende apparaten voor nodig heb. Ik kan bijna alle lichaamsdelen aanpakken op de crosstrainer, zonder dat ik daarbij bijvoorbeeld last krijg van rugklachten door me in allerlei vreemde houdingen te moeten wringen.”

Het is voor veel mensen een van de belangrijke redenen om te sporten met een crosstrainer. Door alle spieren aan te pakken lukt het om gelijkmatig te trainen. Dit voorkomt nare klachten in de rug en in andere delen van het lichaam. En tegelijkertijd kan het lichaam de energie aanspreken uit de vetcellen over het lichaam, om strakker in je vel te kunnen komen en er bijvoorbeeld op het strand weer goed uit te zien. 

Nauwelijks belasting van de gewrichten

Tenslotte zijn veel mensen te spreken over de mogelijkheden om de gewrichten te ontlasten. “Met de crosstrainer kan ik trainen, zonder dat ik m’n gewrichten zwaar hoef te belasten. Het sporten op de crosstrainer gaat me daardoor veel beter af dan bijvoorbeeld hardlopen.”

Wat dat betreft bestaan er verschillende redenen om te sporten met een crosstrainer of dat in ieder geval een keer uit te proberen. En eenmaal overtuigd? Dan kun je eenvoudig zelf een crosstrainer kopen. Je kunt die gewoon bij je thuis neerzetten, zodat je daar meteen mee aan de slag kunt om af te vallen, veel spieren te trainen en de gewrichten toch maar minimaal te belasten.