De beste wensen voor 2018

Nog een paar uurtjes en dan zit 2017 er alweer op. Het jaar is voorbij gevlogen. Zeker de eerste helft die geheel in het teken stond van de verbouwing en verhuizing hebben we als in een rollercoaster beleefd. Geen moment van rust zo leek het. Dat kwam pas midden in de zomer toen we enkele weken vakantie hadden.

Niet dat we stil zaten. Wel dat we ‘officieel’ de verbouwing als afgerond beschouwden. Vanuit mentaal oogpunt een verstandige beslissing. Nu was ineens de grote klus achter de rug en hadden we alleen nog een redelijk lange to-do lijst, maar die hadden we altijd al gehad. Het gaf ons wat lucht, want de tijd sinds we het huis een jaar eerder te koop hadden zien staan tot aan de zomer van 2017 was ons niet in de koude kleren gaan zitten.

En zo kwam er in de tweede helft van het jaar toch weer wat ruimte voor andere zaken, zoals (in mijn geval) sporten en lezen. Iets wat ik best wel gemist had. Jammer alleen dat ik al snel een blessure opliep die me de rest van het jaar parten bleef spelen. Met het lezen had ik er minder last van waardoor ik na een aarzelend begin toch enkele uitgelezen boeken op mijn leeslijst heb kunnen zetten. Eens zien of ik dat volgend jaar kan vasthouden en uitbouwen.

Al met al kan ik terugkijken op een uitermate geslaagd jaar. Natuurlijk ging er hier en daar heus wel iets mis, maar over de gehele linie bekeken weegt het niet op tegen alles wat goed ging. Zo zag ik in mijn slechtste dromen tijdens de verbouwing het gehele huis ineen storten vanwege een verkeerde constructie van het nieuwe dak. We zitten nu in ons droomhuis en bovendien ook nog eens op een fantastische plek waar we ons vanaf de eerste dag helemaal thuis voelen. Als het aan ons ligt gaan we hier nooit meer weg.

Maar tegelijkertijd beseffen we ons dat 2017 niet voor iedereen gebracht heeft wat men ervan gehoopt had. In die zin zijn we erg dankbaar voor het geluk en de voorspoed die ons ten deel is gevallen. Daarom wensen we bij deze voor iedereen opnieuw het allerbeste voor 2018 en dat het in allerlei opzichten beter zal zijn dan 2017.

PS. Doe vannacht voorzichtig met vuurwerk. De wind kan een lelijke spelbreker zijn.

~ ~ ~

TOEN OP 31 DECEMBER

De 75-jarige vrouw die over de schutting klom (en niet verdween) – 31 december 2016

Een sterk verhaal met mijn moeder in de hoofdrol. Heb ik dat survivalgedoe toch niet van een vreemde.

Het bleef nog lang rustig – 31 december 2015

Ik maakte me voor niets zorgen om het welzijn van mijn ouders.

Tot volgend jaar! – 31 december 2014

Wij zijn er even niet meer voor de rest van dit jaar

Ik zie sterretjes – 31 december 2013

Einde – 31 december 2012

Gelukkig Nieuwjaar – 31 december 2011

Oud en Nieuw – 31 december 2010

~ ~ ~

6 Comments

Comments are closed.