Nieuw kantoor? Zo kun je jouw werkplek het beste inrichten

Nieuw kantoor? Zo kun je jouw werkplek het beste inrichten

Werk je als zzp'er of heb je een eigen bedrijf, en ga je binnenkort een kantoorruimte huren of kopen? Dan is het belangrijk om van tevoren goed na te denken over de inrichting. Het is namelijk erg belangrijk dat je kantoor zo praktisch mogelijk ingericht wordt, zodat je er optimaal kunt werken. Hoe kun je jouw kantoor zo efficiënt mogelijk inrichten? En waar moet je nog meer op letten bij het ontwerpen van jouw nieuwe werkplek? Je lees het in dit artikel.

Wat heb je allemaal nodig?

Ten eerste is het een goed idee om te brainstormen over wat je wel en niet nodig hebt op kantoor. Werk je met computers? Dan zul je in ieder geval een groot bureau moeten hebben, met een computer en internetverbinding. Als je efficiënter wilt werken, kun je ook kiezen voor meerdere beeldschermen bij je computer. Zo kun je gemakkelijk meerdere programma's en tabbladen openen, zonder dat je steeds hoeft te wisselen.

Verder zul je misschien nog wat kastjes met lades kunnen gebruiken, om spullen in te bewaren. Een printer, koffiezetapparaat en koelkastje kan soms ook fijn zijn op werk. Heb je soms klanten, collega's of andere mensen over de vloer? Dan kun je hiervoor ook een aparte zithoek maken. Tenslotte moet je nog denken aan de veiligheid van je kantoorruimte. Is er een brandblusser aanwezig? Heb je rookmelders en een alarm? Als je waardevolle spullen op kantoor hebt liggen, kan het ook slim zijn om na te denken over een beveiligingscamera. Lees ook over CCTV en bedenk voor jezelf of dit een goed idee is of niet.

Efficiënter werken

Wil je jouw uren op kantoor zo efficiënt mogelijk gebruiken? Dan zijn er een aantal manieren waarop jouw kantoor een bijdrage kan leveren. Zorg dat de ruimte niet te vol staat en ruim spullen netjes op. Een onrustige, chaotische werkplek heeft negatieve gevolgen op prestaties. Daarom is het handig om veel lades en kastjes te hebben. Leg spullen altijd op dezelfde plek, zodat je niet vaak lang hoeft te zoeken. Maak ook een goed lichtplan voor je kantoor. Zijn er niet veel ramen in de ruimte? Dan moet je zorgen voor wit licht, het liefst erg fel. Zo kun je zonlicht nabootsen, waardoor je tijdens werk meer energie krijgt en opgewekt bent.