50books – Vraag 36

Voor de verandering heb ik deze blogpost eens in het vooruit geschreven. Noodzakelijk. Want terwijl jullie dit lezen (ik ga ervan uit dat er altijd wel een paar trouwe #50books volgers zijn die ’s ochtends vroeg al meteen de nieuwe vraag opzoeken) ben ik onderweg naar Winterswijk voor de marathon aldaar. Het bijzondere is dat je deze marathon als duo kunt lopen. Dus gezamenlijk de afstand overbruggen door beurtelings te fietsen en te lopen. In dit geval ga ik met iemand die als voorbereiding voor de marathon van Amsterdam in oktober, morgen als laatste test 30 km aan één stuk wil lopen. Daarna mag ik de laatste 12 km afleggen.

Dus daarom schrijf ik nu (zaterdagavond) alvast de nieuwe #50books vraag. Iets wat ik anders altijd op de zondagochtend doe. En wat is nu meer toepasselijker dan een vraag die lezen en sporten combineert. Niet of jullie denken dat lezen vergeleken kan worden met (top)sport, maar welk boek jullie is bijgebleven waarin een bepaalde sport centraal staat. Misschien omdat het een sport was die je zelf al beoefende, of dat je juist vanwege het verhaal ermee bent begonnen. Het kan ook zijn dat de heroïek (of in sommige gevallen, de tragiek) van een sportverhaal je altijd is bijgebleven.

Je hoeft je niet te beperken tot romans waar sport is verweven in het plot. Natuurlijk mag je ook een (auto)biografie nomineren als jouw favoriete sportverhaal. Of een diepgravende reportage die bijvoorbeeld de geldstromen binnen de voetbalwereld blootlegt of met nieuwe onthullingen komt over het vele gebruik van verboden middelen om de sportprestaties te verbeteren. Zolang het maar als (e)boek is uitgegeven, kan het genoemd worden.

Misschien ten overvloede, maar er is geen enkele reden om je te beperken tot één titel. Hoe meer hoe liever. Als je er maar een korte beschrijving bij geeft waarom het boek jou zo heeft aangesproken, zodat er hopelijk weer meer lezers enthousiast worden om deze boeken te gaan lezen. Ik ben zoals altijd weer heel erg benieuwd waar jullie mee aan komen zetten!

Vraag 36:
Wat is jouw favoriete sportboek?

daarwast

~ ~ ~

Klik hier voor vraag 35.

~ ~ ~

Het #50books initiatief is bij mij ontstaan naar aanleiding van de 30songschallenges maar gaat anders ingevuld worden. Elke week op zondag zal ik een nieuwe boekvraag posten die door iedereen vrij mag worden ingevuld. Alles is toegestaan. Een foto, een recensie, een persoonlijke herinnering, enzovoorts. De beantwoording van de vraag hoeft helemaal niet op dezelfde dag of binnen een week. Wanneer je het blog klaar hebt, post het dan en plaats een link onder de betreffende vraag, zodat iedereen het kan volgen en bij je komt kijken.

Heb je zelf geen blogsite, dan kun je je blog naar mij sturen, en dan plaats ik het als gastblog.

Dit jaar zal ik in totaal 50 vragen posten, vandaar #50books.

Zelf doe ik natuurlijk ook mee, en zal mijn eigen bijdrage als aparte blogs posten en ook hieronder linken.
Voel je vrij om ideeën voor vragen naar me toe te sturen zodat ik er voldoende op voorraad heb om dit jaar door te komen. En wie weet is er zoveel enthousiasme dat we volgend jaar gewoon door kunnen gaan.

Wanneer iemand een mooi logo kan ontwerpen dan zou dat ook heel erg gewaardeerd worden. 

Je kunt me bereiken via email peterpellenaars@me.com of op twitter @petepel.

Veel lees en schrijfplezier.

~ ~ ~

TOEN OP 15 SEPTEMBER

 Kill your darlings – 15 september 2010

Een nieuw bloginitiatief: van 0 naar 15 in 250 woorden. En gelijk bij de eerste poging gaat het er al iets niet zoals ik het voor ogen had.

19 reacties on "50books – Vraag 36"

Reageren niet meer mogelijk