Unieke kerken in Europa

Unieke kerken in Europa

Wanneer je op vakantie bent, is het natuurlijk altijd fijn om mooie bezienswaardigheden te bezoeken. Wij worden altijd blij van mooie kerken. Maar wat zijn nu de mooiste kerken in Europa?

Kathedralen in Puglia

In de regio Puglia staan verschillende mooie kerken en kathedralen die je kunt gaan bekijken. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij de Basilica San Nicola. In deze kerk ligt Sint-Nicolaas opgebaard maar er zijn nog veel meer kerken in Puglia. Wat dacht je van Cattedrale di Otranto? Deze kathedraal heeft een prachtige mozaïekvloer. 

La Sagrada Família, bijzonder en mooi

In 1882 begon de bouw van een bijzondere kerk in Barcelona namelijk de La Sagrada dit is een van de grootste toeristische plekken van de Spaanse stad. Door het bijzondere uiterlijk is deze kerk ook zeer geliefd bij fotografen. Wanneer je naar de kerk kijkt zie je de stempel van Antoni Gaudi. Hij hield zich vanaf 1915 tot aan 1926 bezig met de bouw en het ontwerp. 

Basiliek van het Heilig Bloed

Dit is een van de bekendste plekken in Brugge. Deze dubbelkapel werd tussen 1139 en 1149 gebouwd maar is al meerdere malen gerestaureerd. De dubbelkapel bestaat uit verschillende invloeden. Wie de Basiliek van het Heilig bloed wil bezoeken kan er ook voor kiezen om naar het museum te gaan of een bezoek te brengen aan het stadhuis van Brugge.

De Dom van Keulen, Duitsland

De grootste kathedraal van Duitsland kan natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Over de bouw van deze kerk is enorm lang gedaan. De bouw begon al in 1248 maar heeft enorm lang stilgelegen. Pas in 1880 is de bouw van de kerk voltooid. Dit is dus meer dan 600 jaar! De kerk is dan ook enorm indrukwekkend geworden en niet alleen van buiten maar ook van binnen. De glas in loodramen stammen uit de veertiende en vijftiende eeuw. De zuidelijke toren is zeker de moeite waard om te beklimmen. De toren is dan wel 53 meter hoog. Deze hoogte kan je bereiken door de wenteltrap van 291 treden te beklimmen. Hier kan je dan ook de klokken van de kerk van zeer dichtbij bekijken.