Bezoek deze minder bekende plaatsen van Andalusië

Bezoek deze minder bekende plaatsen van Andalusië

Als je denkt aan het zuiden van Spanje, zul je al snel denken aan grote, bekende plaatsen zoals Málaga, Granada of Sevilla. Andalusië staat ook bekend om zijn prachtige kleine dorpen. Deze plaatsen liggen verspreid over de bergen en hebben allemaal hun eigen charme. Zo vind je er veel dorpen met witte huisjes, met smalle straatjes. Deze bekende witte dorpen zijn heel bekend in Andalusië. Benieuwd naar welke dorpen wij het mooiste vinden? Lees dan snel verder!

Ronda

Eén van de meest bekende dorpen van Andalusië is Ronda. Dit is een van de meest bekende plaatsen in Andalusië. De stad ligt boven op twee kliffen en heeft twee oude bruggen. Er zijn een aantal mooie bezienswaardigheden in Ronda, zoals Plaza de Toros, een oud arena waar vroeger stierengevechten plaatsvonden. Ook is er een mooi kasteel en een aantal andere historische gebouwen.

Vejar de la Frontera

Het bekende Vejer de la Frontera is een ander mooi dorp in Andalusië. Het dorp is gelegen op een heuvel en heeft prachtige uitzichten. In Vejer de la Frontera zijn ook een aantal mooie plekken, zoals de kerk Iglesia de Santa Maria de la Asunción en het kasteel Castillo de Vejer.

Órgiva

Órgiva is ook de moeite waard als je in Andalusië bent. Dit dorp ligt in het binnenland en is een goede uitvalsbasis voor wandelingen en fietstochten door de omgeving. Er zijn een aantal mooie plekken in Órgiva, zoals het klooster Monasterio de San Jerónimo en de Iglesia de Nuestra Señora de la Encarnación.

El Gastor

Op zoek naar een klein, knus dorpje? Dan is El Gastor perfect voor jou. Dit dorpje heeft niet veel bezienswaardigheden, maar is wel heel sfeervol. Het dorp is gelegen in een vallei en heeft mooie uitzichten. Daarom is het ook een populair dorp onder fotografen.

Setenil de las Bodegas

Tenslotte is er nog het dorp Setenil de las Bodegas. Dit dorp is uniek omdat de huizen in de rotsen zijn gebouwd. Er zijn verschillende kleine straatjes en pleintjes waar je doorheen kunt wandelen. Het dorp heeft ook een aantal mooie uitzichten, zoals de rivier Rio Trejo.

Andalusië heeft dus heel veel mooie kleine dorpen. Welk dorp spreekt jou het meeste aan? Het is aan te raden om tijdens je vakantie in Andalusië een auto te huren. Je kunt dan meerdere van deze plaatsen bezoeken in één dag. Onderweg kun je dan ook stoppen en genieten van de mooie natuur.