De mooiste steden in Noord-Italië

De mooiste steden in Noord-Italië

Wilt u op vakantie naar het noorden van Italië, dan heeft u deze keuze om een aantal indrukwekkende steden te bezoeken zoals Milaan, Venetië en Turijn. Al deze steden zijn eenvoudig met het vliegtuig te bereiken, maar ook met de auto of zelfs trein kunt u een bezoek brengen aan deze parels in het noorden van Italië. Wat is er te doen in deze mooie Italiaanse steden?

Milaan bezienswaardigheden

Milaan (of Milano in Italiaans) is met stip de grootste stad van Noord-Italië en een bruisende industrie en zakenstad. Voor veel toeristen heeft Milaan vooral de reputatie als shopparadijs, wat niet onterecht is met de prachtige chique winkelstraten van de Quadrilatero d'Oro (de Gouden Vierhoek) en de winkelpassage Galleria Vittorio Emanuele II. Maar ook wat betreft cultuur heeft de stad een paar mooie uitschieters, waarvan de absolute topattractie de Dom, oftewel de kathedraal van Milaan is. Vaak heeft de kerk lange wachtrijen voor de toeristen die het uitzicht vanaf het dakterras willen ervaren. De andere highlight van Milaan is Het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci in het klooster Santa Maria delle Grazie. Andere geliefde bezienswaardigheden zijn het Castello Sforzesco met het aangrenzende Parco Sempione, het La Scala Theater, het San Siro voetbalstadion en in de avond de sfeervolle wijk I Navigli, waar u zeker een aperitivo moet drinken aan het kanaal.

Wat te doen in Venetië?

Of u Venetië als stedentrip kunt waarderen hangt volledig af van de periode waarin u de stad gaat bezoeken. Tijdens het laagseizoen is het een stad vol met prachtige architectuur, cultuur en charmante straatjes langs de vele kanalen waar u heerlijk kunt ronddwalen. Tijdens het hoogseizoen kent de stad Venetië zijn keerzijde van het massatoerisme, want dat is het filelopen in de drukke steegjes. De meeste bezienswaardigheden van Venetië liggen op of rond het San Marcoplein zoals de gelijknamige San Marco basiliek en ook het Palazzo Ducale, het Dogepaleis mag zeker niet ontbreken tijdens uw bezoek. Om de drukte van de stad te ontvluchten raden we u een boottocht aan naar de pittoreske eilanden Murano en Burano, waar u schitterende kunt schieten van de kleurrijke huizen. In Venetië zelf mag ook de Rialtobrug over het Canal Grande niet ontbreken en ook een bezoek aan het La Fenice theater en de wijk Dorsoduro zijn zeker de moeite waard. U ontdekt vooral de schoonheid van Venetië wanneer u verder afdwaalt van het San Marcoplein en de rustige plekken van Venetië ervaart.

Stedentrip naar Turijn 

Na Milaan is Turijn de grootste stad in het noorden van Italië. Turijn is de hoofdstad van Piemonte en is een stad met een aantal mooie barokke gebouwen. Uit de renaissance stamt echter de kathedraal van Turijn, welke veel bezoekers trekt vanwege de controversiële lijkwade. De meest bezochte attracties is echter het Egyptische museum van Turijn, maar ook het stadion van voetbalclub Juventus, het Cinema museum en het Palazzo Reale kunnen op de nodige bezoekers rekenen. Turijn heeft niet een grote naam op het gebied van stedentrips maar u zult geen enkele moeite hebben zich hier te vermaken.