Handige tips voor een gezellige eetkamer

Handige tips voor een gezellige eetkamer

Het inrichten van een eetkamer is niet altijd even makkelijk. Het is een kamer die gezellig en knus hoort te zijn, maar je hebt minder ruimte voor mooie meubels en versieringen. De kamer zal namelijk vooral bestaan uit een eettafel en stoelen. Deze nemen bij elkaar veel ruimte in beslag. Wil jij een mooiere, gezellige eetkamer? In dit artikel lees je een aantal handige tips en tricks.

Inrichten van de eetkamer

Een eetkamer is dus lastiger om in te richten dan een woonkamer, keuken of slaapkamer. Een eetkamer is namelijk vooral praktisch. Je moet er met veel mensen kunnen zitten en genoeg ruimte hebben om de stoelen te kunnen verschuiven. Hierdoor heb je vaak wat minder ruimte voor meubels. De meeste eetkamers bestaan uit een tafel, stoelen en misschien nog een kast voor opslag, zoals het opbergen van servies.

Meubels

Bij een eetkamer heb je dus minder meubels om mee te werken, maar dit is niet erg. Je kunt alsnog zorgen voor een gezellige, stijlvolle kamer. Eén van de belangrijkste aspecten is de tafel. Deze zal namelijk de meeste ruimte innemen. Je kunt kiezen uit verschillende mooie tafels, van verschillende materialen. Past een houten, ouderwetse tafel goed bij de kamer? Of misschien lieven één van de prachtige keramische eettafels? Hierbij kun je daarna geschikte stoelen zoeken, van hout, leer of andere materialen die goed bij de tafel passen.

Een gezellige kamer

Naast een geschikte tafel met stoelen, kun je nog een opbergkast neerzetten in dezelfde stijl. Dit is ook erg praktisch. Omdat je niet veel plek hebt voor veel andere meubels, is het verstandig om de focus hierna te leggen op de muren. Wil je de kamer gezellig en knus maken? Dan kun je de muren wat donkerder maken en gebruikmaken van warme kleuren. Je kunt ook wat kunst ophangen, of leuke familiefoto’s. Zo maak je de kamer ook wat persoonlijker.

Wat ook kan zorgen voor een betere uitstraling, is andere verlichting. In de eetkamer is het fijn om wat minder fel en koud licht te hebben. Zorg daarom dat je juist wat warmere lampen hebt, het liefst lampen die je kunt dimmen. Zo kun je ook tijdens etentjes bij feestdagen en speciale gelegenheden zorgen voor een gezellige sfeer.