Het gevecht tegen de kilo’s

Het gevecht tegen de kilo’s

Iedereen kent het wel: je laat je net even iets te lang gaan en daar zijn ze dan, die overtollige kilo’s. De vorige keer lukte het je ook om ze er weer af te krijgen, maar het is steeds van korte duur. Hoe komt dat toch? In de artikel leggen we je uit hoe je een langetermijnstrategie voor jezelf kan creëren die wel écht werkt.

Geen crashdieet, maar een dieet waar jij bepaalt wat je eet

Zelf bepalen wat je eet, maar toch op dieet? Dat klinkt te mooi om waar te zijn. Toch is het écht mogelijk. Door je energiebalans uit te rekenen en gebruik te maken van een food tracking app, kun je toch eten wat je wilt en alsnog succesvol het gevecht tegen de kilo’s aangaan. Hoe dan? Door de dag van te voren in te vullen wat je graag wilt eten. Zo heb je een goed overzicht van hoeveel kcal je per dag binnenkrijgt en kun je dit afzetten tegen de benodigde energie die je moet behalen om af te vallen. Even een dagje zin om iets meer te eten? Ook dat is geen probleem, als je dit compenseert met een extra lange wandeling. 

Ga in de ochtend sporten 

Ben je na het werk veel te moe om na de sportschool te gaan? Ga dan in de ochtend sporten. Maak het sporten belangrijk voor jezelf. Door excuses voor jezelf te bedenken ga je het gevecht tegen de kilo’s niet winnen. Het is daarom belangrijk dat je van het sporten een vast ritme maakt. Gewoontes werken het best, dan kost het je namelijk geen moeite en aandacht om de actie uit te voeren. Je tanden poetsen doe je (hopelijk) toch ook iedere ochtend en avond? Je zal in het begin misschien merken dat het lastig is om op te staan, maar tegelijkertijd ervaar je ook dat je gedurende je werkdag een stuk meer energie hebt. 

Omring je met de juiste mensen

Wat bedoelen we hiermee? Nou, dat je mensen om je heen moet verzamelen die je ondersteunen bij je doel. Zoek mensen die dezelfde uitdaging hebben als jij of mensen die graag naar de sportschool gaan. Je kan zo op hun enthousiasme meeliften en je zal merken dat je hier met de tijd vanzelf mee besmet raakt. 

Professionele hulp

Mocht al het bovenstaande niet lukken, dan kan het altijd nog lonen om professionele hulp in te schakelen. Professionele hulp bij je strijdt tegen de kilo’s kan in de vorm van personal training en/of coaching. Zelf hebben wij met meerdere coaches en trainers samen gewerkt, maar de personal trainers van Rebody zijn de beste personal trainers waar wij tot nu toe mee hebben gewerkt. Naast voeding en training, besteden zij ook veel aandacht aan mindset coaching. Hierdoor zorg je niet alleen voor goede resultaten tijdens je traject, maar ook voor de rest van je leven. Dat is immers wat je wil bereiken: een blijvend resultaat voor een fit en vitaal lichaam.