Dit zijn de vijf voordelen van een roeitrainer

Dit zijn de vijf voordelen van een roeitrainer

De roeitrainer is de afgelopen jaren flink populairder geworden. In de sportschool en ook thuis, omdat er steeds meer modellen beschikbaar zijn waar je goed gebruik van kunt maken. Het is daarom de moeite waard om de voordelen van een roeitrainer op een rij te zetten: cardio: werk aan je conditie, effectieve krachttraining, geen last van gewrichten, op ieder niveau trainen, een roeitrainer voor alle spiergroepen.

Cardio: werk aan je conditie

Je kunt de roeitrainer uitstekend gebruiken om aan je conditie te werken. Zorg er daarvoor voor dat je een hartslagmeter gebruikt en je hoog in je hartslag traint. Op die manier daag je jouw lichaam flink uit, waardoor je conditie snel verbetert. Probeer het een tijdje vol te houden en gebruik een trainingsschema om dat steeds een beetje langer te doen.

Effectieve krachttraining

Is je conditie goed, maar ontbreekt het je aan kracht? Een van de voordelen van een roeitrainer is dat je zelf kunt bepalen op welke manier je wilt trainen. Je kunt trainen om meer kracht op te bouwen, door de mechanische weerstand toe te laten nemen. Dat betekent dat je minder herhalingen zal kunnen doen, maar dat je effectief werkt in meer kracht in je armen. En dat is niets alles, want je traint ook de spieren in bijvoorbeeld je buik en je rug met de roeitrainer. 

Geen last van gewrichten

Ondanks die training voor alle spiergroepen om kracht op te bouwen en aan je conditie te werken is de impact minimaal. De impact op je gewrichten wel te verstaan. Je krijgt geen last van je gewrichten, omdat er sprake is van weinig druk daarop. Heel anders dan wanneer je gewicht zou heffen of je besluit om te gaan hardlopen. Het is een van de belangrijke voordelen van een roeitrainer, die ervoor zorgt dat je daar vaak gebruik van kunt maken en je dat ook op latere leeftijd goed kunt blijven doen. 

Op ieder niveau trainen

Ben je een beginner en wil je het een keer proberen of heb je al meer ervaring en zoek je naar een nieuwe uitdaging? In de beide gevallen is de roeitrainer goed geschikt. Het is een van de belangrijke voordelen van het apparaat, omdat je er daardoor doorlopend gebruik van kunt maken. Daag jezelf keer op keer uit of zorg er op een lager niveau dat je de techniek goed onder de knie kunt krijgen. Dankzij de roeitrainer bepaal je zelf het niveau waarop je kunt trainen, net als het moment waarop je dat thuis wilt doen. 

Een roeitrainer voor alle spiergroepen

Tenslotte is de roeitrainer geschikt om alle spiergroepen te trainen. Van de armspieren weten we dat en kunnen we ons daar allemaal iets bij voorstellen. Toch train je op hetzelfde moment ook je been- en bilspieren, net als de rug- en schouderspieren. Ook de buikspieren komen aan bod, zodat je een full body workout kunt doen. Op die manier is de roeitrainer een uitstekende keuze voor thuis, waarmee je op een effectieve wijze kunt trainen.