Nieuwe look voor je keuken voor weinig geld?

Nieuwe look voor je keuken voor weinig geld?

Het kan! Dit is een veel gestelde vraag die mensen zichzelf stellen als ze hun keuken een facelift willen geven. Gelukkig zijn er een aantal manieren waarop je een nieuwe uitstraling kunt geven aan je keuken zonder dat je hier een fortuin aan hoeft uit te geven. In onderstaand blog kun je tips lezen hoe je jouw keuken een nieuwe look kunt geven, maar wel voor heel weinig geld. Nieuwsgierig geworden? Hier gaan we dan!

Verschillende manieren

Er zijn verschillende manieren waarop je jouw keuken een nieuwe look kunt geven zonder dat je hier veel geld aan uit hoeft te geven. Ten eerste kun je de muren een nieuwe kleur verven. Je kunt hierbij kiezen voor een nieuwe kleur die je leuk vindt, of voor een kleur gaan die bij je keuken en meubels past. Je kunt ook kiezen voor een behangpatroon dat de keuken een frisse en moderne look geeft. Daarnaast is het vervangen van de verschillende handgrepen in je keuken een slimme manier om je keuken een nieuwe look te geven. Dit betekent dat je hierbij de kastgrepen, handgrepen en knoppen kunt vervangen. Als je deze vervangt door handgrepen van ander materiaal en/of in een andere kleur, kun je je keuken een hele andere uitstraling geven. Andere verlichting is ook een manier om je keuken een fris gezicht te geven. Kies bijvoorbeeld voor een hanglamp of plafonnière die de keuken een moderne en stijlvolle look geeft. Ook leuke, klassieke tafellampen doen het vaak erg goed, als je jouw keuken een nieuwe impuls wilt geven!

Wrappen van je keuken

Wrappen van je keuken is slimme een manier om je keuken een nieuwe look te geven zonder dat je hier veel geld aan uit hoeft te geven. Wrappen is het plaatsen van folie op de keukendeurtjes, waardoor deze een heel ander uiterlijk krijgen. Je kunt kiezen voor een hele andere kleur, maar ook voor een ander patroon of print. Denk hierbij aan een print met steigerhout, of bijvoorbeeld marmer. Hiermee bepaal jij precies hoe jouw keukendeurtjes eruit moeten zien, keukendeurtjes op maat dus! Het voordeel van wrappen is dat het relatief goedkoop is, een ander voordeel is dat je het zelf gemakkelijk aan kunt brengen, zonder dat je hiervoor je hele keuken overhoop hoeft te halen. 

Conclusie

Als je je keuken een nieuwe look wilt geven zonder veel geld te besteden, zijn er een aantal manieren waarop je dit kunt doen. Je kunt de muren verven, de handgrepen vervangen en bijvoorbeeld kiezen voor andere verlichting. Ook is wrappen van je keuken een prima optie. Door middel van het aanbrengen van folie op je keukenkastjes, geef je jouw keuken in no time een totaal ander gezicht. En dat tegen lage kosten, ideaal toch?