Waar moet je op letten bij het plaatsen van zonnepanelen?

Waar moet je op letten bij het plaatsen van zonnepanelen?

De laatste jaren worden zonnepanelen steeds vaker privé aangeschaft. Dit komt mede door de verlaging van de prijs en het feit dat zonnepanelen steeds meer opleveren. Wanneer je zonnepanelen aanschaft, is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Zo zijn de kosten niet alleen maar afhankelijk van het aantal panelen, maar ook van de grootte en het type zonnepaneel. Ook is het belangrijk om na te denken over de opbrengst van de zonnepanelen. Meer weten over de voor- en nadelen van zonnepanelen en waar je op moet letten? Dit en meer lees je in dit artikel.

Prijzen van zonnepanelen

Een nadeel van zonnepanelen kopen, is dat deze vaak veel geld kosten om aan te schaffen. Dit zorgt ervoor dat zonnepanelen voor veel mensen nog onbereikbaar zijn. Hoeveel je betaalt voor een zonnepaneel hangt af van verschillende factoren. Allereerst is het aantal zonnepanelen dat je wilt laten plaatsen van invloed op de prijs. Een tweede factor die van invloed is, is de grootte van elk zonnepaneel. Het is namelijk zo dat hoe groter het zonnepaneel, hoe duurder deze is. Tot slot is ook het type zonnepaneel van invloed op de prijs. Er zijn twee soorten zonnepanelen die je kunt aanschaffen, namelijk monokristallijne zonnepanelen en polykristallijne zonnepanelen. Monokristallijne zonnepanelen zijn doorgaans iets duurder dan polykristallijne zonnepanelen, maar leveren wel meer op.

Opbrengst van zonnepanelen

Naast de prijs, is ook de opbrengst van zonnepanelen een belangrijke factor waar je rekening mee moet houden. Je wilt natuurlijk weten of het plaatsen van zonnepanelen de moeite waard is. In Nederland staat de zon doorgaans niet heel hoog aan de hemel, waardoor de opbrengst van zonnepanelen hier lager is dan in andere landen. Toch kan het plaatsen van zonnepanelen de moeite waard zijn. Ook de richting van de zonnepanelen is natuurlijk van belang.

Omdat zonnepanelen redelijk duurt zijn, moet je vooral ook kijken naar je eigen mogelijkheden. Heb je een bedrag staan waarmee je kunt investeren? Of is het nu niet slim om deze uitgaven te doen? Wil je precies weten wat zonnepanelen plaatsen jou oplevert en hoe snel je de kosten weer terug hebt verdiend? Vraag dan een offerte aan bij een zonnepanelenleverancier. Zo krijg je een goed beeld van de kosten en opbrengst van zonnepanelen voor jouw woning.