Wat zijn de kosten van het importeren van een voertuig?

Wat zijn de kosten van het importeren van een voertuig?

In Nederland is het mogelijk om voertuigen vanuit het buitenland te importeren. Dit kan voor zowel particulieren als bedrijven interessant zijn, bijvoorbeeld als men op zoek is naar een bepaald model dat niet in Nederland verkrijgbaar is, of als men een voertuig goedkoper uit het buitenland kan aanschaffen. Er zijn echter een aantal regels waar men zich aan moet houden bij het importeren van voertuigen. Zo moet het voertuig aan bepaalde eisen voldoen om in Nederland gebruikt te kunnen worden. Zo moet het voertuig voldoen aan de Nederlandse milieueisen en moet het voorzien zijn van de juiste verlichting en reflectoren. Ook moet het voertuig voldoen aan de Nederlandse technische eisen, zoals bijvoorbeeld eisen op het gebied van veiligheid en uitstoot.

Kosten voor het importeren

Ook kan het soms duurder zijn om een auto te importeren uit het buitenland. Er zijn verschillende kosten waar je rekening mee moet houden, zoals invoerrechten en BTW. De hoogte van deze kosten hangt af van verschillende factoren, zoals het land van herkomst en de waarde van de auto. Let dus goed op de prijs voordat je deze keuze maak. Je betaalt uiteraard ook nog voor het vervoer van het voertuig naar Nederland. Tenslotte kun je kosten krijgen voor het laten keuren van de auto en het aanpassen van de auto aan de Nederlandse eisen. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn als de auto niet voldoet aan de emissienormen of als de auto geen gebruik kan maken van de openbare weg zonder aanpassingen.

Belasting over voertuigen

BPM, of "belasting op personenauto's en motorrijwielen", is een belasting die in Nederland wordt geheven op personenauto's en motorrijwielen. De hoogte van deze belasting is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type voertuig, het bouwjaar en de CO2-uitstoot. Als je voertuigen importeert is het belangrijk om hier op te letten.

Om de BPM voor een voertuig te berekenen, heb je de volgende informatie nodig: het type voertuig (bijvoorbeeld een personenauto of een motorfiets), het bouwjaar van het voertuig en de CO2-uitstoot van het voertuig. Deze informatie kun je opzoeken op internet, waarna je de bedragen van de BPM voor de verschillende soorten voertuigen kunt vergelijken en de juiste bedragen kunt toepassen op het specifieke voertuig. Het is handig om hierbij een goede BPM calculator te gebruiken.