De perfecte tent voor jouw kampeervakantie

De perfecte tent voor jouw kampeervakantie

De zon schijnt, de lammetjes dartelen in de wei en de bloesem bloeit: het is lente! In je onderbuik begint het te kriebelen: het liefst wil je alleen nog maar buiten zijn. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Door op een kampeervakantie te gaan natuurlijk! Kamperen geeft je het ultieme gevoel van vrijheid en één zijn met de natuur. Wie wil dat nu niet? Maar om de kampeervakantie te laten slagen heb je wel een goede tent nodig. Een tent die bij jouw wensen past.

Tenten zijn er in alle soorten en maten. Maar waar moet je beginnen bij het uitzoeken van de juiste tent?

Tip 1: Bepaal het doel van je vakantie

Ga je twee weken op een mooie camping in Frankrijk (hier enkele leuke tips!) staan met het hele gezin? In dat geval is het misschien niet zo erg als je tent wat groter en zwaarder is. Een beetje ruimte en stahoogte daarentegen kan dan wel fijn zijn. In dat geval kan je bijvoorbeeld kiezen voor een tipi tent of tunneltent.

Het kan ook zijn dat je besluit om een lange trekking te maken waarbij je elke dag je tent moet opzetten én afbreken. Dan is het prettig als de tent compact, licht en makkelijk op te zetten is. Zoek in dat geval naar een lichtgewicht tent.

Wil jij je tent gebruiken om een paar dagen op een festivalterrein te staan? Makkelijk op te zetten is dan wel zo fijn, net als een niet té groot formaat. Maar klooien met opzetten is niet wenselijk als je graag snel naar je favoriete optreden wilt. Je hebt dan de keuze tussen een opblaasbare óf een pop-up tent.

Als jouw plan is om de Alpen in te trekken voor een spannende alpine tocht met overnachting, kan je beter voor een echte alpine tent kiezen. Die is snel op te zetten, lichtgewicht, compact én stevig.

Tip 2: Bepaal je budget

Aan een tent kan je zoveel geld uitgeven als je zelf wilt. Er is ontzettend veel keus. Soms is het dan ook lastig om je aan je budget te houden. Toch is het niet zo dat de duurste optie automatisch de beste is. Laat je daarom goed informeren voordat je op tenten jacht gaat en vergeet daarbij niet om eerst het internet te raadplegen.

Zoek je een goedkope maar toch handige optie? Overweeg dan zeker ook een opblaasbare tent: het klinkt gek, maar het is een geweldig concept!

Tip 3: Probeer je tent uit

Welk type kampeervakantie je ook kiest, probeer je tent altijd uit voordat je op pad gaat. Niks is irritanter dan ergens in de stromende regen aankomen en dán nog moeten uitvogelen hoe je tent werkt… En daarnaast vergroot het ook de voorpret natuurlijk!