Wat kost het laten maken van een bedrijfsvideo?

Wat kost het laten maken van een bedrijfsvideo?

Een bedrijfsvideo kan in verschillende gevallen handig zijn voor of binnen je bedrijf. Bij dit soort video's denken mensen al snel aan een reclamespotje, maar er zijn ook andere redenen om een bedrijfsvideo te laten maken, Zo kun je instructievideo's maken die nieuwe werknemers inlichten over de regels, werkzaamheden en aanpak binnen het bedrijf. Ook kun je met een bedrijfsvideo een aankondiging doen over nieuwe producten of ontwikkelingen van je bedrijf. Je kunt ook video's maken om uitleg te geven aan klanten over hoe ze jouw product kunnen gebruiken, bestellen of in elkaar zetten.

Het maken van een bedrijfsvideo is voor veel bedrijven dus een interessante optie. Zit jij er ook over na te denken om een video te laten maken? Maar weet je niet of dit de moeite waar is? Dan zal dit waarschijnlijk vooral afhangen van het bedrag dat je hiervoor kwijt bent. Hoe duur is een bedrijfsfilm laten maken? En hoe kun je besparen op deze kosten?

Bedrijfsvideo’s

Hoe duur het is om een video te laten maken, hangt vooral af van wat je wilt gaan doen. Wil je en korte animatie laten maken om klanten te informeren over je product of de productie hiervan? Dan ben je minder geld kwijt dan als je een grote reclame wilt maken. Een grote liveaction video met acteurs en verschillende filmlocaties is meestal erg duur. Je hebt hiervoor ook veel apparatuur nodig, waaronder de camera, lenzen, geluidsapparatuur, lampen en meer.

Hoeveel ben je kwijt?

Het maken van een video voor je bedrijf is meestal niet goedkoop. Meestal betaal je hiervoor minimaal een bedrag van 1.000 euro. Gemiddeld betalen bedrijven echter wat meer, vaak wel boven de 2.000. Voor grote, professionele producties ben je vaak nog veel meer kwijt. Voor veel bedrijven is het daarom verstandig om wat kleiner te denken. Denk van de voren dus goed na over wat je wilt gaan doen, wat je budget is en hoe je efficiënt te werk kunt gaan. Huur je een productiebedrijf in voor je video? Zoals Donker Media voor een animatievideo? Dan kun je de prijs van te voren opvragen, of hiervoor even contact opnemen.

Ken jij zelf werknemers of studenten met een passie voor film? Dan kun je ook een paar dagen apparatuur huren en gaan opnemen. Met een goed plan kun je zo voor een goedkopere prijs een bedrijfsvideo maken.