Top 5 duikplekken op Sint-Maarten

Top 5 duikplekken op Sint-Maarten

Sint-Maarten, ook wel het "Vriendelijke Eiland" genoemd, is een tropisch paradijs voor duikliefhebbers. Met zijn kristalheldere wateren, kleurrijke koraalriffen en een overvloed aan maritiem leven, is het de perfecte bestemming om te duiken en de onderwaterwereld te verkennen. Of je nu een ervaren duiker bent of gewoon wilt beginnen met duiken, Sint-Maarten heeft voor elk wat wils. In dit artikel nemen we een kijkje bij de top 5 duikplekken op Sint-Maarten.

1. Prinses Juliana Vliegtuigwrak

Een van de meest iconische duikplekken op Sint-Maarten is het Prinses Juliana vliegtuigwrak. Dit wrak is ontstaan in 2009, toen een toestel van de lokale luchtvaartmaatschappij, Winair, op spectaculaire wijze in zee crashte. Het wrak ligt nu op een diepte van ongeveer 18 meter en biedt duikers een unieke kans om dit bijzondere gezonken vliegtuig van dichtbij te bekijken. Het wrak is bedekt met prachtig koraal en wordt bewoond door verschillende soorten zeedieren. Het is een must-see voor duikers.

2. Proselyte Reef

Het Proselyte Reef is een van de oudste duikplekken op Sint-Maarten en biedt een ongelooflijke diversiteit aan onderwaterleven. Het rif bevindt zich op ongeveer 10 meter diepte en wordt gekenmerkt door indrukwekkende rotsformaties en koraaltuinen. Duikers kunnen hier genieten van het zien van verschillende soorten tropische vissen, sponzen, anemonen en nog veel meer. Het Proselyte Reef is ook bekend om zijn archeologische vondsten, zoals oude scheepswrakken uit de 18e eeuw.

3. The Maze

Voor de avontuurlijke duikers is The Maze een absolute must-visit plek op Sint-Maarten. Deze duikstek dankt zijn naam aan het doolhof van onderwatergrotten en tunnels die duikers kunnen verkennen. The Maze is gelegen aan de oostkust van het eiland en biedt een spannende duikervaring. Duikers kunnen navigeren door de smalle doorgangen en genieten van het prachtige koraal en de verborgen schatten die deze duikplek te bieden heeft.

4. Creole Rock

Creole Rock is een prachtig koraaleiland gelegen in de wateren van Grand Case baai. Deze duiklocatie is ideaal voor duikers van alle niveaus, omdat het verschillende duikroutes biedt, variërend van ondiepe tot diepere wateren. Creole Rock is bekend om zijn overvloedige zeeleven, zoals kreeften, scholen kleurrijke vissen en zelfs zeeschildpadden. Duikers kunnen ook genieten van de prachtige grotten en spleten die in het koraal zijn gevormd.

5. Tintamarre Island

Tintamarre Island, ook wel bekend als "het eiland van de schildpadden", biedt duikers een unieke kans om deze prachtige zeedieren in hun natuurlijke habitat te zien. Dit onbewoonde eiland is gelegen in de wateren van de Franse kant van Sint-Maarten en staat bekend om zijn ongerepte koraalriffen en kristalheldere wateren. Duikers kunnen hier snorkelen of duiken en genieten van het zien van tropische vissen, roggen, haaien en natuurlijk de majestueuze zeeschildpadden.

Dit waren de top 5 duikplekken op Sint-Maarten. Of je nu een ervaren duiker bent of gewoon wilt leren duiken, Sint-Maarten biedt een diversiteit aan duikervaringen voor iedereen. Vergeet niet om je duikuitrusting in te pakken en te genieten van de prachtige onderwaterwereld van dit "Vriendelijke Eiland". Voor meer informatie over duiken op Sint-Maarten, bezoek Sint-Maarten.nl