Het boek was nog niet uit…

Deze blogpost is deel 29 van 29 in de reeks The Zen Habits Method
Zoetwaren

Na het sporten kan ik het niet laten om voordat ik onder de douche stap een greep in de snoeppot te doen. Meestal heb ik al een appel of banaan gegeten en flink water gedronken maar toch blijft de behoefte om iets te snoepen. Het is dwangmatig en doet ook nog eens gedeeltelijk de positieve effecten van het sporten teniet. Ik zou er dus verstandig aan doen ermee te stoppen.

>> Lees verder...

Superman

Deze blogpost is deel 28 van 29 in de reeks The Zen Habits Method

Op Runner’s World kwam ik een artikel tegen met daarin oefeningen voor versterking van het bekkengebied

om de stabiliteit, de kracht en het uithoudingsvermogen te leveren om goed heuvelop te lopen, naar de finish te sprinten en kilometer na kilometer efficiënt te blijven bewegen. Met een sterk bekkengebied volgt de rest vanzelf.

Alleen toen ik ze deze week wilde uitproberen had ik soms moeite >> Lees verder...

Hitteplan

Deze blogpost is deel 27 van 29 in de reeks The Zen Habits Method

Het is 23:30 uur wanneer ik aan deze blogpost begin en mijn hitteplan geeft aan dat bloggen boven de 30 graden afgeraden wordt. Wat te doen? Weliswaar is de temperatuur ietsjes gezakt maar het is nog steeds plakkerig warm.

Normaal gesproken (of afgaande op de serie blogposts van de afgelopen drie weken) is de verwachting dat ik over Zen Habits ga bloggen. Maar ik twijfel. Vandaag ben ik bij deel >> Lees verder...

Wees als water

Deze blogpost is deel 26 van 29 in de reeks The Zen Habits Method

Over minder dan twee weken doe ik mee aan de Mud & Water Challenge. Het was in een soort overmoedige opwelling dat ik op de knop ‘Inschrijven’ drukte nadat ik alle benodigde persoonsgegevens had ingevuld. Dat besef kwam de volgende dag toen ik eens ging uitrekenen hoeveel tijd ik tot mijn beschikking had om goed voor te bereiden.

De conclusie: veel te weinig.

Snel verzon ik een >> Lees verder...

Kijk niet weg van je problemen

Deze blogpost is deel 25 van 29 in de reeks The Zen Habits Method

Nog steeds gerelateerd aan het veelomvattende onderwerp van weerstand, gaat het vandaag over het negeren van problemen. En ik moet toegeven dat dit geen onbekend verschijnsel voor me is. Er zijn verschillende periodes geweest dat ik minder lekker in mijn vel zat en waar ik bepaalde zaken teveel op hun beloop liet.

Toen ik bijvoorbeeld kort na het verbreken van een langdurige relatie met een jeugdliefde >> Lees verder...