Wat kan een ruimdienst voor mij doen?

Wat kan een ruimdienst voor mij doen?

Een ruimdienst kan worden ingeschakeld als je bijvoorbeeld een septische put hebt, die geruimd moet worden. Maar een ruimdienst kun je voor nog veel meer zaken inschakelen. Benieuwd welke? Hieronder kun je het lezen!

Septische putten ruimen

Als aangegeven is het ruimen van septische putten een veel voorkomende dienst waarvoor een ruimdienst wordt ingeschakeld. Een septische put onderhouden is iets wat je het beste kunt laten doen door een professionele ruimdienst. De reden hiervoor is dat er best veel expertise komt kijken om je septische tank in goede conditie te houden. Een professioneel bedrijf zorgt er niet alleen voor dat de septische tank schoon is, ook wordt er gecontroleerd of de bacteriën niet dood zijn. Dit laatste kan voorkomen wanneer er veel chemicaliën door het toilet worden gespoeld. Ook wordt er gekeken bij een periodieke controle, of er schade is aan de septische tank.

Ondergelopen kelders leegpompen

Wateroverlast in de kelder? Dat is erg vervelend, bovendien kan wateroverlast voor gevolgschade zorgen. Op het moment dat je dit water niet snel wegpompt, kan dit bijvoorbeeld leiden tot schimmelvorming. Het is aan te raden om een ruimdienst in te schakelen als je kelder is ondergelopen. Dat geldt overigens ook voor wateroverlast in bijvoorbeeld je garage. Het leegpompen van deze ruimtes door een ruimdienst is overigens zo gedaan, waardoor je snel weer kunt beschikken over je kelder of garage. Ideaal toch?

Vijvers ruimen

Heb je een vijver die lek is? Maar wil je wel graag de vijver en de vissen behouden? Een ruimdienst kan je hierbij helpen! Het kan bijvoorbeeld ook zo zijn dat je een aantal dode vissen hebt in je vijver en je vermoedt dat er verkeerde bacteriën in je vijver zitten. Ook in dit geval kun je een ruimdienst inschakelen. Een ruimdienst kan je vijver ruimen, de vissen tijdelijk in emmers doen en vervolgens de vijver weer vullen met schoon water. Als laatste zullen dan de gezonde vissen weer worden toegevoegd aan het schone water. Een ruimdienst heeft ervaring in het ruimen van vijvers, waardoor jij zeker weet dat het hier in goede handen is. Kun jij straks weer genieten van een gezonde vijver!