3 tips om je thuiskantoor gezellig te maken

3 tips om je thuiskantoor gezellig te maken

Thuiswerken, de één vindt het heerlijk rustig terwijl de ander de reuring op kantoor mist. We moeten er met zijn allen het beste van maken en dat begint met het inrichten van een gezellig thuiskantoor. Want nu je zoveel tijd doorbrengt in deze ruimte, is het wel belangrijk dat je je er fijn voelt. In dit artikel geef ik je drie tips voor een gezellig thuiskantoor. 

Motivatie en inspiratie op de muur

Iedereen loopt er wel eens tegenaan, dat moment op de dag dat de motivatie en inspiratie ver te zoeken is. Een ruimte die je helpt te motiveren en je inspireert kan dan ook erg goed helpen om uit deze ‘dip’ te komen. Dit is op meerdere manieren te realiseren. Hang bijvoorbeeld een fotolijst of meerdere lijsten op in je thuiskantoor met inspirerende personen of quotes. Dit kunnen uiteraard ook foto’s van jou en je familie zijn. Denk daarnaast ook aan boeken die jou inspireren. Ook kan een zit-sta bureau erg helpen om jou te motiveren. Zeg bijvoorbeeld tegen jezelf dat je minimaal een uur staand wil gaan werken. Je zult al snel merken dat je een stuk meer in de work flow zit. 

Zorg voor goede verlichting

Goede verlichting is echt key voor jouw thuiskantoor. Je hebt immers de hele dag te maken met de felle, blauwe verlichting van je beeldscherm. Het is het beste om voor de rest van je thuiskantoor te kiezen voor warme verlichting. Hierdoor breng je het in balans en het staat een stuk gezelliger dan al dat blauwe licht. Zorg er wel voor dat je voldoende licht hebt, zodat je ook op de donkere dagen prima op jouw thuiskantoor kunt werken. Zet bijvoorbeeld meerdere lampjes in de ruimte. Hierdoor oogt het ook weer een stuk gezelliger dan alleen die ene plafondlamp. 

Zet planten in je thuiskantoor

Planten bevorderen je productiviteit en zijn goed voor je, dat zou eigenlijk al de hoofdreden moeten zijn om in iedere ruimte van je huis één of meerdere planten te zetten. Ook in je thuiskantoor mogen ze dan ook niet ontbreken. Kies een aantal mooie planten uit en geef ze een mooi plekje op je kantoor. De planten geven een huiselijk gevoel aan het kantoor, waardoor het automatisch een stuk gezelliger is. Klein bijkomend voordeel: Zo kun je af en toe ook nog even je werk onderbreken om de planten van wat water te voorzien.