3 oplossingen voor een kleine ruimte

3 oplossingen voor een kleine ruimte

Ben je klein behuisd? Heb je bijvoorbeeld een klein appartement in de binnenstad, of ben je student en huur je een kamer? Dan is het de kunst om de ruimte die je hebt, zo goed mogelijk te benutten. Hieronder hebben we drie oplossingen voor je, om jouw ruimte optimaal te benutten. Je zult jezelf nog verbazen, hoeveel ruimte je met deze tips kunt creëren!

Multifunctioneel

Als je weinig ruimte hebt, moet je ervoor zorgen dat alles wat er zich in jouw ruimte bevindt, multifunctioneel inzetbaar is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je bed, onder het bed kun je bijvoorbeeld schuifladen aanbrengen, waar je kleding in op kunt bergen. Kastjes kun je gebruiken om iets in op te bergen, maar de bovenkant ervan, kan weer prima dienstdoen als plek voor een lamp. Op deze manier zorg je ervoor dat alles zo goed mogelijk wordt gebruikt, waardoor je ruimte bespaart, die natuurlijk goed kan gebruiken. Heb je een trap? Benut de ruimte eronder zo goed mogelijk, hier kun je bijvoorbeeld stoelen kwijt die je alleen nodig hebt als er visite langskomt, scheelt weer ruimte. Ook een slaapbank is ideaal als je een kleine ruimte zo slim mogelijk wilt benutten.

Kies voor schuifdeuren

Een normale deur heeft de eigenschap dat hij openzwaait. De ruimte die er nodig is om deze zwaai te kunnen maken, ben je dan kwijt, wat natuurlijk zonde is! Kies voor schuifdeuren, hiermee hoef je deze ‘openzwaai’ ruimte niet op te offeren, die kun je nu juist ergens anders voor gebruiken. Een schuifdeur is niet alleen heel praktisch, het staat ook nog eens heel mooi. Je kunt kiezen voor verschillende materialen als het gaat om een schuifdeur, denk hierbij aan staal, metaal of bijvoorbeeld hout. Voor welk materiaal zou jij gaan?

Stalen deuren

Heb je nu een stoer en robuust interieur? Of juist een minimalistisch interieur? Dan is een stalen deur een absolute aanrader. Zeker als je woonruimte nu beperkt is en je meer (optische) ruimte wilt creëren. Kies in dit geval voor een stalen deur met glas; dit zorgt ervoor dat je door de lichtinval, een prachtig ruimtelijk effect krijgt. Hiermee kun je bijvoorbeeld vanuit de huiskamer naar je keuken kijken, of geeft het een inkijkje naar je balkon. Staal is onderhoudsvriendelijk, gaat lang mee en is ook nog eens geluiddempend. Prima keuze toch?