Zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen?

Zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen?

Hoe fijn is het om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen? Gelukkig zijn er tegenwoordig veel aanpassingen en hulpmiddelen op de markt, die ervoor zorgen dat dit ook op een veilige manier mogelijk is. Heb jij weleens nagedacht over de voordelen van het zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen en wat je hiervoor moet doen om dit mogelijk te maken? Hieronder hebben we dit allemaal voor je op een rijtje gezet, lees je mee?

Baas over je eigen leven

In een verzorgingshuis/verpleeghuis wordt er veel voor je bepaald. Bijvoorbeeld hoe laat je moet eten, hoe laat de activiteiten beginnen en aan welke activiteiten je mee kunt doen. Als je zelfstandig woont bepaal je alles zelf. Bijvoorbeeld hoe laat je wilt ontbijten en avondeten. Ook bepaal je zelf wat je gaat eten en hoe je dit klaar wilt maken. Iedere woensdagavond kaarten met een goede vriendin? Als je zelfstandig woont, blijft dit allemaal mogelijk. Ook als je ervan houdt om bijvoorbeeld iedere dag te douchen, is dit uiteraard mogelijk als je zelfstandig blijft wonen. Veel ouderen vinden het ook fijn om zelfstandig te blijven wonen, omdat ze dan hun sociale leven intact kunnen houden, dat geldt ook voor het doen van vrijwilligerswerk. Door zelfstandig te blijven wonen, blijf je midden in het leven staan!

Hulpmiddelen

Kun je nog maar moeilijk de trap opkomen op eigen kracht? Kies voor een traplift. Hiermee kom je op een eenvoudige manier boven, zonder dat je dit moeite kost. Ook in de keuken en bijvoorbeeld het toilet kunnen er aanpassingen worden aangebracht, zodat je zo min mogelijk last hebt van je fysieke beperkingen. Op het moment dat je wilt dat er direct hulp ingeschakeld wordt als jij dit nodig hebt, kies dan voor een senioren alarm. Je hoeft maar even op deze knop te drukken en hulp is onderweg. Voel je jezelf onveilig als er aangebeld wordt door een onbekende? Doe niet open en druk gewoon op deze knop. Ga je vaak nog een stukje wandelen of hou je ervan om nog lekker zelfstandig te shoppen? Maar wil je wel altijd hulp in kunnen schakelen van iemand als er iets is? Kies dan voor een horloge met GPS tracker, dan weten ze meteen dat je hulp nodig hebt, maar ook waar je bent. GPS tracker dementie? Ook voor mensen met dementie is een horloge met GPS tracker ideaal, even vergeten waar je bent? Druk op de knop je van je horloge en iemand kan meteen naar je toekomen.