Welke soorten hoofdkussen vulling zijn er?

Welke soorten hoofdkussen vulling zijn er?

Met zoveel hoofdkussens op de markt kan het moeilijk zijn om te bepalen welke ontwerpen voor u geschikt zijn. Hier wat goede tips voordat u een hoofdkussen gaat kopen.

Microvezel hoofdkussen

Deze lichtgewicht kunstmatige hoofdkussens, ook bekend als synthetische of polyester hoofdkussens, zijn meestal het goedkoopste type. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes en hardheden, waardoor ze geschikt zijn voor alle slaapstijlen, en zijn meestal hypoallergeen.

Ze zijn echter niet erg ademend en kunnen vocht en warmte vasthouden, zodat u in het hete zweet wakker kunt worden. Ze staan er ook om bekend dat ze snel plat worden en hebben de kortste levensduur, sommige gaan minder dan een jaar mee.

Hoofdkussen van veren en dons

Een premium hoofdkussen is ongeëvenaard in comfort. Om als dons te worden geclassificeerd, moet een kussen voor minstens 70% uit donsveren bestaan en voor de rest uit gewone veren. Donsveertjes zijn zachter, houden de warmte beter vast en zijn niet zo scherp als ze uit het kussen steken. Ze zijn duur omdat ze van nature zacht, vormbaar, luchtig en duurzaam zijn.

Ze zijn niet de beste keuze voor wie hoogte nodig heeft (hoofdkussen zijslapers) en ze worden na verloop van tijd plat en moeten af en toe worden opgeschud om weer in vorm te komen. Ze zijn meestal niet geschikt voor mensen met allergieën, maar er bestaan wel anti-allergie opties.

Traagschuim hoofdkussen

Traagschuim is als Marmite, dus je kunt verwachten dat je er van houdt of het haat. Het biedt sterke ondersteuning door zich te vormen naar de vorm van uw nek en schouders, waardoor het een slimme keuze is voor iedereen die worstelt met nekpijn. Deze kussens zijn duurzaam, gaan lang mee en zijn gemakkelijk te onderhouden, maar de hoogte is zelden instelbaar, wat betekent dat ze het meest geschikt zijn voor rug- of zijslapers.

Ze kunnen vrij stijf aanvoelen en zijn dus beter geschikt voor stille dan voor actieve slapers. Door de beperkte luchtstroom kunnen ze erg warm worden, vooral in de zomer.

Wol hoofdkussen

Milieuvriendelijk en van nature hypoallergeen, wollen kussens zijn een goede keuze voor mensen die last hebben van allergieën omdat ze huisstofmijt op afstand houden. Ze helpen uw temperatuur te reguleren, houden u behaaglijk in de winter en koel in de zomer en absorberen vocht.

Voorslapers profiteren het meest van dit type kussen, omdat ze doorgaans stevig en ondersteunend zijn zonder veel hoogte te geven. Ze zijn wel zwaar, en ze worden snel plat. Ze kunnen ook een beetje schaapachtig ruiken!

Latex hoofdkussen

We hebben er geen op onze lijst omdat latex kussens vrij moeilijk verkrijgbaar zijn, maar ze worden verkocht als alternatief voor traagschuim, met vergelijkbare eigenschappen.

Ze zijn stevig, duurzaam en ondersteunend, waardoor ze helpen bij nekpijn, en ze zijn van nature ook hypoallergeen. Hoewel ze veel beter ademen dan traagschuim, zijn ze prijzig, vaak zwaar en kunnen ze een duidelijke geur hebben als ze nieuw zijn.