Wat zijn de voordelen van coaching?

Wat zijn de voordelen van coaching?

Twijfel je al een tijdje of je wel gelukkig bent in je werk? Overweeg je om heel iets anders te gaan doen in je leven? Heb je het gevoel dat je op de automatische piloot leeft en hier nu niet echt gelukkig van wordt? Kies voor een professionele coach, die kan je hier prima bij begeleiden. Kiezen voor een coach is kiezen voor professionaliteit, waardoor je erop kunt rekenen dat jouw investering hierin, zichzelf gemakkelijk terugverdient! Wat de voordelen zijn van een coach? Dat lees je hieronder!

Onafhankelijke coach

Gesprekken voeren met je partner, vrienden of buren over je werk leveren vaak niet het gewenste resultaat op. De reden hiervan is dat mensen om je heen je niet willen beschadigen, waardoor ze over het algemeen neutraal en positief zijn. Maar soms heb je juist iemand nodig die de waarheid zegt, daar kun je vaak veel meer mee. Een coach is onafhankelijk en kan je onderbouwd vertellen hoe hij over de situatie denkt. Dit kan soms confronterend zijn, maar het is wel de enige manier om verandering tot stand te brengen en dat is precies de bedoeling.

Zakelijk en privé vooruit

Business coaching is niet alleen gericht op je zakelijke bestaan. Naast je werk of onderneming, heb je namelijk ook nog een sociaal leven. Door zakelijk gezien de juiste keuzes te maken, zul je merken dat je privé ook een stuk gelukkiger zult worden. Een goede coach zoomt in op je bestaande situatie, maakt een profiel van je op en zal je aan de hand hiervan adviseren. Door dit traject samen te doorlopen, weet je dat er iemand is die de voortgang zal controleren. Ideaal als je iemand bent die wel een stok achter de deur kan gebruiken. Dat wordt straks genieten van een succesvol traject!

Resultaatgericht

Samen met een goede coach, bijvoorbeeld met Next Step & More, kun je heldere doelen formuleren. Een doel kan bijvoorbeeld zijn dat je binnen een half jaar nieuw werk wilt vinden, buiten de branche waarin je nu actief bent. Of misschien is het doel wel om helder in beeld te krijgen welke branche er nu eigenlijk het beste bij je past. Na het formuleren van de doelen, ga je samen met de coach actief aan de slag. Tussentijds wordt de voortgang gemeten en kan er worden bijgestuurd. Door het op deze manier aan te pakken, is succes verzekerd!