Wat is prosecco?

Wat is prosecco?

Prosecco is een wereldwijd bekende wijn die steeds populairder wordt. Deze bubbelige wijn heeft een lange en interessante geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. Deze bekende wijn is gemaakt van de Glera druif, die alleen in de regio Veneto in Italië groeit. Prosecco heeft een zachte, fruitige smaak met een fris aroma. Het is een perfecte aanvulling bij tal van gerechten en kan ook als een verfrissend drankje worden geserveerd. In onderstaand blog gaan we dieper in op de geschiedenis van Prosecco, gerechten die je in combinatie met Prosecco kunt eten, de vele voordelen van Prosecco en nog veel meer.

Geschiedenis van Prosecco

De geschiedenis van Prosecco gaat terug tot de Romeinse tijd. In die tijd werd een wijn gemaakt van dezelfde druif die nu nog steeds wordt gebruikt voor Prosecco; de Glera druif. Deze wijn werd Prosecco genoemd omdat de druiven groeiden in de heuvels van het Italiaanse dorp Conegliano, dat toen Prosech heette. De wijn werd pas echt populair in de negentiende eeuw, toen de Italiaanse wijnboer Giulio Ferrari besloot om met de productie van Prosecco te beginnen. Hij richtte de eerste Prosecco-wijnmakerij in de regio Veneto op en de wijn werd al snel populair bij zowel Italiaanse als buitenlandse consumenten.

Gerechten die je in combinatie met Prosecco kunt eten

Prosecco's komen vaak op tafel in combinatie met lekker eten. Het is een veelzijdige wijn die heerlijk smaakt in combinatie met verschillende gerechten. Deze bubbelige wijn is perfect als aperitief of als verfrissend drankje, maar het combineert ook goed met een verscheidenheid aan gerechten. Prosecco past bijvoorbeeld goed bij salades, pasta, vis, vlees en kaas. Als u op zoek bent naar een lekker aperitief, kunt u een glas Prosecco combineren met een selectie van olijven en kaas. Als u op zoek bent naar een lekkere maaltijd, kunt u een glas Prosecco drinken met pasta met zeevruchten of een kipgerecht met groene kruiden.

Voordelen van Prosecco

Naast het feit dat Prosecco heerlijk smaakt, zijn er ook veel voordelen aan het drinken van deze bubbelige wijn. Prosecco bevat geen sulfieten, waardoor het een goede keuze is voor mensen die gevoelig zijn voor sulfieten. Het bevat ook een lagere hoeveelheid alcohol dan andere wijnen, waardoor het een goede optie is voor mensen die een lichtere drank willen drinken.