Wat is de beste bureaustoel voor thuis?

Wat is de beste bureaustoel voor thuis?

Met de opkomst van thuiswerken is de behoefte aan een goede bureaustoel groter dan ooit. Een ergonomisch verantwoorde bureaustoel kan niet alleen lichamelijke klachten voorkomen, maar ook de productiviteit en het welzijn van de thuiswerker verbeteren. In dit artikel bespreken we de NEN-1335 normering, het belang van ergonomisch werken en de verschillende soorten speciale bureaustoelen die beschikbaar zijn. We bieden ook inzicht in de keuzes die je hebt bij het vinden van de ideale bureaustoel voor thuiswerken.

Ergonomisch werken

Ergonomisch werken is van cruciaal belang om lichamelijke klachten, zoals rugpijn en nekklachten, te voorkomen. Een goede bureaustoel speelt hierbij een essentiële rol. Ergonomische stoelen zijn ontworpen om de natuurlijke houding van het lichaam te ondersteunen en de belasting op spieren en gewrichten te verminderen. Ze bevorderen een gezonde zithouding, waarbij de rug recht wordt gehouden, de voeten plat op de grond staan en de onderarmen op de juiste hoogte op de armleuningen rusten. Hierdoor wordt de druk op de wervelkolom en gewrichten verminderd en worden de spieren minder belast.

De NEN-1335 normering

Bij het zoeken naar de beste bureaustoel is het belangrijk om te kijken naar de NEN-1335 normering. Deze normering heeft betrekking op de ergonomische eisen waaraan een bureaustoel moet voldoen. Zo moeten de hoogte, diepte en breedte van de stoel verstelbaar zijn. Daarnaast moet de stoel een goede lendensteun bieden en moeten de armleuningen in hoogte en breedte verstelbaar zijn. Ook de stabiliteit en duurzaamheid van de stoel worden beoordeeld volgens deze normering.

In Nederland hebben we nog een extra normering voor bureaustoelen, namelijk de NPR-1813. Deze normering betekent dat de bureaustoelen nog verder verstelbaar zijn, waardoor deze bureaustoelen geschikt zijn voormensen tot 2.20 meter lang.

Speciale bureaustoelen

Naast de standaard bureaustoelen zijn er ook speciale bureaustoelen beschikbaar die aan specifieke behoeften voldoen. Voor mensen die lang zijn, zijn er bijvoorbeeld bureaustoelen met een hogere rugleuning en een diepere zitting om voldoende ondersteuning te bieden. Voor mensen met een kleiner postuur zijn er bureaustoelen met een kleinere zitting en een kortere rugleuning. Deze stoelen zorgen ervoor dat ook zij in een ergonomisch verantwoorde houding kunnen werken.

Voor mensen met overgewicht zijn er bureaustoelen met een hoger draagvermogen en bredere zittingen om stabiliteit en comfort te garanderen. Deze stoelen hebben vaak verstevigde constructies en duurzame materialen.

Daarnaast zijn er ook speciale bureaustoelen beschikbaar voor mensen met rugproblemen. Deze stoelen bieden extra ondersteuning aan de onderrug, vaak in de vorm van een verstelbare lendensteun. Dit helpt om de natuurlijke kromming van de wervelkolom te behouden en rugpijn te verminderen.

Het vinden van de ideale bureaustoel

Bij het vinden van de ideale bureaustoel voor thuiswerken zijn er verschillende factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de verstelmogelijkheden van de stoel. Een goede bureaustoel moet in hoogte verstelbaar zijn en de rugleuning moet kantelbaar zijn om verschillende zithoudingen mogelijk te maken. Daarnaast zijn verstelbare armleuningen en een verstelbare lendensteun belangrijke functies om rekening mee te houden.

Comfort is ook een essentieel aspect bij het kiezen van een bureaustoel. De bekleding moet van hoogwaardige kwaliteit zijn en voldoende vulling bieden voor langdurig zitcomfort. Ademende materialen kunnen ook bijdragen aan een prettige zitervaring.

Tot slot is het belangrijk om aandacht te besteden aan de duurzaamheid en kwaliteit van de bureaustoel. Een hoogwaardige stoel gaat langer mee en biedt een betere investering op de lange termijn.

Waar koop je goede bureaustoelen voor thuis?

Om een bureaustoel te vinden die aan al deze eisen voldoet, is het verstandig om eerst een goede webshop of leverancier te vinden voor kantoormeubelen. Van Garderen Kantoormeubelen verkoopt de beste bureaustoelen, die ook geschikt zijn voor thuiswerken. Je kunt veel van deze bureaustoelen bestellen in verschillende kleuren, zodat de stoel perfect past bij jouw kantoorruimte. Naast standaard bureaustoelen, vergaderstoelen en barstoelen, vind je op de website ook stoelen voor bewegend zitten. Dit is ook een aanrader als je thuis lang achter het bureau zit.

Bij het thuiswerken is een goede bureaustoel essentieel om comfortabel en ergonomisch verantwoord te kunnen werken. Door te letten op de NEN-1335 normering en te kiezen voor een stoel die aan jouw specifieke behoeften voldoet, kun je de beste bureaustoel voor thuiswerken vinden. Het is belangrijk om te investeren in een stoel die verstelbaar, comfortabel en duurzaam is, zodat je langdurig kunt genieten van een gezonde zithouding en productief kunt blijven tijdens het thuiswerken.