Op vakantie naar Machu Picchu? Dit kun je in de omgeving nog meer bezoeken!

Op vakantie naar Machu Picchu? Dit kun je in de omgeving nog meer bezoeken!

Ben je van plan om op vakantie te gaan naar Machu Picchu, het wereldberoemde Inca-stadje hoog in de Peruaanse Andes? Dat is een uitstekend idee! Machu Picchu is een van de meest indrukwekkende archeologische vindplaatsen ter wereld en trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Maar wist je dat er in de omgeving nog veel meer te zien en te doen is? In dit artikel zullen we enkele andere bijzondere bezienswaardigheden in de buurt van Machu Picchu belichten. Van historische sites tot adembenemende natuur, er is voor elk wat wils!

Op de kaart

Machu Picchu op de kaart van Peru? Voordat we verder gaan met de andere bezienswaardigheden, willen we graag Machu Picchu zelf even benoemen. Deze historische site ligt in het zuidoosten van Peru, op ongeveer 80 kilometer ten noordwesten van de stad Cusco. Machu Picchu werd gebouwd in de 15e eeuw en was oorspronkelijk een verblijfplaats voor de Inca-keizer Pachacuti. Tegenwoordig wordt het beschouwd als een van de nieuwe zeven wereldwonderen en trekt het jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers. Het staat bekend om zijn perfecte integratie met de omliggende bergen en het spectaculaire uitzicht op de Urubamba-rivier die eronder stroomt.

Ollantaytambo

Een van de meest interessante historische sites in de buurt van Machu Picchu is Ollantaytambo. Dit was een belangrijk Inca-dorp dat diende als een belangrijk knooppunt voor de Inca-trail, de belangrijkste route naar Machu Picchu. Ollantaytambo heeft goed bewaarde ruïnes, zoals de Tempel van de Zon en de Tempel van de Tien Ramen. Het biedt bezoekers een fascinerende inkijk in het Inca-rijk en is vaak het startpunt van de Inca-trail. Daarnaast is het dorp zelf ook zeker een bezoek waard, met zijn smalle straatjes en oude Inca-gebouwen.

Huayna Picchu

Als je eenmaal Machu Picchu hebt verkend, is het de moeite waard om ook Huayna Picchu te bezoeken. Huayna Picchu is de iconische, kegelvormige berg die boven Machu Picchu uitsteekt. Het beklimmen van deze berg is een uitdagende maar zeer lonende ervaring. Vanaf de top heb je een spectaculair uitzicht over Machu Picchu en de omliggende bergen. Houd er wel rekening mee dat er een beperkt aantal mensen per dag wordt toegelaten en dat het van tevoren reserveren van je kaartjes een must is.

Sacred Valley

Een andere niet te missen bestemming in de omgeving van Machu Picchu is de Heilige Vallei, ofwel Sacred Valley. Deze vallei staat bekend om zijn prachtige landschappen, oude Inca-ruïnes en traditionele dorpen. Het is een ideale plek om meer te leren over de Inca-cultuur en om te genieten van de natuurlijke schoonheid van de omgeving. Bezoek de ruïnes van Pisac en Ollantaytambo, verken de markt van Chinchero en maak een boottocht over de Urubamba-rivier. Er zijn ook verschillende wandel- en fietsroutes in de vallei, waardoor je de kans krijgt om de omgeving op een actieve manier te verkennen.

Maras en Moray

Een ander interessant gebied om te bezoeken is Maras en Moray. Maras is een dorp dat bekend staat om zijn zoutpannen, waar al eeuwenlang zout wordt gewonnen. Het uitzicht op de honderden zoutbaden die in terrasvorm zijn aangelegd, is adembenemend. Moray is een agrarische site die bestaat uit verschillende terrasvormige cirkels die waarschijnlijk werden gebruikt als landbouwexperimenten door de Inca's. Het is fascinerend om te zien hoe de Inca's op deze manier verschillende klimaatzones simuleerden in één locatie.