Op vakantie met je elektrische auto

Op vakantie met je elektrische auto

Op vakantie gaan met een elektrische auto werkt net even anders dan met een normale auto. Je moet bijvoorbeeld rekening houden met het opladen van de auto, het soort elektrische auto dat je hebt en meer. In dit artikel zullen we je op weg helpen hiermee.

Waar moet je op letten?

Je moet bij een vakantie met elektrische auto natuurlijk vooral rekening houden met oplaadpunten. Een hotel boeken met een oplaadpunt zou bijvoorbeeld erg handig zijn. In sommige landen moet je een oplaadpunt reserveren. Ook moet je zorgen dat er genoeg oplaadpunten op de route zitten, zodat je niet stil komt te staan onderweg. Als je een auto van Tesla hebt, wordt dit automatisch aangegeven en meegenomen bij je routeplanning. Als je deze of andere routeplanners gebruikt, zoals die van de ANWB, kun je vaak ook de status van de laders zien. Bijvoorbeeld of deze vrij zijn of bezet, of ze buiten werking zijn en hoe snel ze opladen. Tenslotte werkt niet iedere Nederlandse laadpas in het buitenland. In dit geval moet je een nieuwe aanvragen. Je kunt dan vaak kiezen tussen een abonnement of gratis kaarten, die handig zijn als je op vakantie gaat. Ga jij op vakantie met je elektrische auto? Dan is vooral een goede voorbereiding erg van belang. Zorg dat je van te voren alles goed plant en uitzoekt, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Elektrische auto's

Hiernaast is het ook handig om te kijken wat voor elektrische auto je hebt en wat deze wel en niet kan. Vooral het bereik van de auto is belangrijk. Ga je met de Volkswagen ID.3 op vakantie? Deze auto heeft een bereik van meer dan 350 kilometer. Deze auto is dus zeer geschikt om mee op vakantie te gaan. Bepaalde auto's hebben echter minder bereik. Sommige elektrische auto's hebben een bereik van rond de 150 kilometer. In dit geval is het vaak handiger om een ander voertuig te huren of regelen voor je vakantie. Ook moet je opletten als je van plan bent weg te gaan met een caravan of een aanhanger met fietsen. Niet alle elektrische auto's zijn namelijk geschikt voor een aanhanger. Bepaalde modellen zoals sommige van Tesla kunnen dit wel.