Kunstkerstboom, wat zijn de voordelen?

Kunstkerstboom, wat zijn de voordelen?

Een echte kerstboom kost best veel geld, bovendien heb je er ook nog eens veel werk aan. Een kunstkerstboom koop je eenmalig en verdient zichzelf snel terug, bovendien hoef je er veel minder moeite voor te doen om toch een gezellige kerstboom in huis te hebben staan. Tegenwoordig, is een kunstkerstboom ook nog eens niet van echt te onderscheiden. Is een kunstkerstboom ook wat voor jou?  

Minder kosten

Als je de kosten optelt voor een echte kerstboom, zul je verbaasd zijn. De reiskosten naar een tuincentrum, de aanschaf van de boom zelf en de afvoerkosten; het loopt hard op. Hier komt nog bij dat bij het optuigen en aftuigen, er waarschijnlijk ook nog wel wat kerstballen sneuvelen. Kortom, een echte kerstboom is best prijzig. Een kunstkerstboom koop je eenmalig, vervolgens hoef je nooit meer naar het tuincentrum en als je deze kerstboom opgetuigd en wel opslaat, gaan er ook geen kerstballen meer kapot. Dat is nog eens een prima investering!

Geniet meer van de voorbereiding

De kerstdagen zelf, is voor veel mensen puur genieten. Fijn even samen met familie, lekker eten en drinken en genieten van die unieke kerstsfeer. Toch is de aanloop naar kerst, voor heel veel mensen juist niet zo fijn. Er moeten boodschappen worden gedaan, kerstkleding worden aangeschaft en de kerstboom moet worden gehaald en opgetuigd. Dit laatste kun je voor jezelf een stuk makkelijker maken, door een kunstkerstboom te kopen. Hiervoor hoef je in ieder geval niet meer naar de winkel, het optuigen is zo klaar en ook het opbergen van de boom, is een fluitje van een cent. Dat wordt niet alleen genieten tijdens de kerstdagen, maar ook al in de voorbereiding!

Goed voor het milieu

Als je een kunstkerstboom hebt, hoeft er voor jou geen echte boom meer te worden gekapt. Je hoeft niet meer naar het tuincentrum voor een kerstboom met de auto, wat weer CO2-uitstoot scheelt als je op benzine rijdt. Na afloop van de kerstperiode, hoeft jouw kerstboom niet te worden afgevoerd naar de gemeentewerf, wat ook weer CO2-uitstoot scheelt. Een kunstkerstboom, is dus ook nog eens goed voor het milieu. Minder kosten, minder werk en je bent ook nog eens duurzaam bezig. Kies jij ook voor een kunstkerstboom?