Kunstgras voor in de tuin

Kunstgras voor in de tuin

Wil jij gras in je tuin, maar zit je niet te wachten op veel onderhoud en gezeur? Kies dan voor kunstgras in je tuin. Veel soorten kunstgras zijn tegenwoordig amper te onderscheiden van echt gras. Het is mooi en prettig, maar vooral heel handig. Hieronder vind je alle voordelen en uitleg over het aanleggen van kunstgras.

Minder onderhoud

Het meest duidelijke voordeel van kunstgras is dat het niet moeilijk te onderhouden is. Je hoeft het gras niet meer te maaien of te sproeien met water. Je hoeft de randen er niet meer af te knippen om het mooi te maken, je hoeft niet te bemesten of onkruid te verwijderen. Kunstgras is dus veel minder moeite dan normaal gras. Ook hoef je geen rekening meer te houden met de hoeveelheid zonlicht dat het gras krijgt. Het hele jaar door heb je een mooie grasmat. Meubels, stoelen en bijvoorbeeld zwembaden en speeltoestellen kunnen de hele zomer zonder probleem blijven staan. Kunstgras is bestendig tegen alle soorten weer en neerslag en is UV bestendig. De kleur zal dus niet veranderen na langere tijd.

Overige voordelen

Kunstgras is gemakkelijk aan te leggen en is erg milieuvriendelijk. Het gaat erg lang mee (vaak wel tussen de 10 en 25 jaar lang) en je hoeft dus niet snel een nieuw stuk te kopen. Kinderen kunnen er makkelijk op spelen zonder dat het gras beschadigd raakt. Ook hebben mensen met hooikoorst en andere allergieën geen last van deze soorten gras. Wil jij kunstgras kopen? Kunstgras is verkrijgbaar in alle soorten, maten en tinten. Ook is er kunstgras voor ieder bugdet.

Nadelen

De aanschaf van kunstgras is aan het begin duurder dan bij normaal gras. Doordat je een stuk minder onderhoud hebt en het gras lang meegaat, werk je deze extra kosten er echter snel alweer uit. Uiteindelijk is kunstgras een stuk voordeliger en makkelijker om te gebruiken. Je bent veel minder geld kwijt en het is een stuk praktischer en toepasbaarder. Wel mis je natuurlijk de geur van vers gemaaid gras, wat natuurlijk jammer is. Verder zitten er weinig nadelen aan kunstgras. Voor veel mensen is het daardoor een goed alternatief voor normaal gras in de tuin.