Hoe maak je een vlindertuin?

Hoe maak je een vlindertuin?

Kun jij er ook altijd zo van genieten als je een vlinder in je tuin ziet vliegen? Vlinders maken iedereen blij; ze hebben iets vrolijks en zorgen direct voor meer plezier en energie. Vaak fladderen ze voorbij als het mooi weer en de zon lekker schijnt, nog een reden waarom vlinders zo geliefd zijn bij mensen. Misschien heb je weleens overwogen om een vlindertuin aan te leggen in je tuin, maar weet je niet zo goed hoe je dit aan moet pakken. Hieronder kun je lezen hoe jij dit voor elkaar kunt krijgen, moeilijk en duur hoeft een vlindertuin overigens niet te zijn. Ga jij ook voor een vlindertuin?

Bloemen en brandnetels

Door bloemenweides in je tuin aan te leggen, zorg je ervoor dat vlinders fijne plekken hebben om eitjes in te gaan leggen. Ook is het raadzaam om wilde grassen in je tuin te laten groeien, hierop leggen bijvoorbeeld het bruine zandoogje, het zwartsprietdikkopje en het oranje zandoogje hun eitjes. Door brandnetels te laten groeien in je tuin, zorg je voor een paradijs voor rupsen. Natuurlijk komen uit deze rupsen weer prachtige vlinders tevoorschijn, denk hierbij aan de kleine vos en de dagpauwoog. Vlinders zijn dol op nectar, door bijvoorbeeld een vlinderstruik in je tuin te laten groeien, weet je zeker dat je vlinders kunt lokken. 

Lok vlinders met fruit

Vlinders zijn dol op het sap van fruit. Denk hierbij aan sap wat ze uit een appel kunnen zuigen, maar ook uit een peer of een sinaasappel. Als je wat plakjes en stukjes van bijvoorbeeld bovengenoemd fruit op een schaaltje legt, ga je gegarandeerd vlinders lokken. Zorg er wel voor dat het fruit zacht is, ze moeten het sap er immers wel gemakkelijk uit kunnen zuigen. 

Witte vlinder

Is het je weleens opgevallen dat als er een witte vlinder voorbijvliegt, dat je hier altijd een fijn gevoel van krijgt? Dat is niet zo gek, want de witte vlinder staat namelijk ergens voor, waar je gewoon blij van wordt. Witte vlinder betekenis? Die ga je online gegarandeerd vinden! In de spiritualiteit voor onder andere onschuld, zuiverheid en transformatie. Met andere woorden; in je geest worden associaties opgeroepen waar je een goed gevoel van krijgt. In die zin is spiritualiteit niet iets vaags, maar in het voorbeeld van de witte vlinder is het juist heel concreet. Door bijvoorbeeld yoga-oefeningen te doen, zul je merken dat je minder stress hebt en beter gaat slapen. Op de website Blog About Life kun je nog veel meer lezen over spiritualiteit en welke voordelen het voor jou allemaal te bieden heeft. Altijd interessant toch?