De voordelen van auto leasen

De voordelen van auto leasen

Een nieuwe auto kopen is voor veel mensen een grote kostenpost en ook bedrijven gebruiken hun kapitaal liever voor iets anders. Daarom zijn er leaseconstructies in het leven geroepen. Door auto’s te leasen, kan je direct in een nieuw model rijden, maar betaal je niet in een keer de hoge aanschafprijs. Het leasen is behoorlijk populair en dat is niet zonder reden; we zetten een paar voordelen op een rij.

Overzichtelijke, maandelijkse lasten

Wie een auto gaat leasen, sluit een contract af voor meerdere jaren, waarin wordt bepaald welk maandbedrag er betaald gaat worden. Is dit eenmaal besloten, dan heb je heel duidelijk voor ogen wat de kosten zijn en hoef je dus ook niet bang te zijn voor onvoorziene uitgaven. De maandelijkse lasten voor de leaseauto zijn derhalve erg overzichtelijk en gemakkelijk mee te nemen in de maandelijkse begroting. Of je nou doet aan goedkoop leasen of minder goedkoop leasen, je weet altijd wat je per maand kwijt bent aan je mooie, nieuwe auto.

Geen onverwachte onderhoudskosten

Onderhoud is een belangrijk onderdeel van het hebben van een auto. Door hem in goede staat te houden gaat hij langer mee en blijft hij zijn waarde houden. Onderhoud is echter niet gratis en veel mensen komen bij de garage soms voor onverwacht hoge kosten te staan. Niet als je een leasecontract afsluit; bij deze contracten wordt het onderhoud meegenomen in de maandelijkse kosten, zodat je nooit bang hoeft te zijn voor onverwachte uitgaven. Brandt er een lampje in de auto? Gewoon naar de dealer brengen, die regelt het voor je. Heeft de auto winterbanden nodig? Geregeld! Zit er een onderhoudsbeurt aan te komen? Geen zorgen, de dealer maakt het in orde, zonder dat je hiervoor iets extra’s hoeft te betalen.

Je rijdt in een nieuwe auto

Natuurlijk, gebruikte auto’s kunnen in bijzonder goede staat verkeren en je krijgt echt wel wat moois voor je geld. Maar een nieuwe auto, dat is toch altijd net ietsje specialer. Nul kilometers op de teller, de nieuwste snufjes, het gemak en de gebruiksvriendelijkheid van een auto die net uit de fabriek is komen rollen, is met niets te vergelijken. Zoals gezegd, normaliter is dit een enorme uitgave voor de meeste mensen en bedrijven. Maar dankzij een leasecontract is dit een stuk bereikbaarder.

Je hebt altijd garantie

Garantie is bijzonder fijn; als er na de aankoop toch iets mis blijkt te zijn met het product, wordt dat kosteloos geregeld. Koop je een gebruikte auto zonder garantie, dan blijft het altijd billenknijpen. Heeft de auto geen gebreken die tijdens de testrit niet aan het licht zijn gekomen? Is het allemaal wel in orde? Dankzij garantie is deze zorg meteen verdwenen. En bij een leasecontract krijg je altijd garantie, juist ook omdat je een compleet nieuwe auto koopt. De fabrikant staat voor de kwaliteit van zijn product en om dat te onderstrepen, heb je vaak meerdere jaren garantie. Mocht er dan toch iets mis blijken te zijn met je mooie nieuwe auto, dan zorgt de fabrikant dat dit opgelost wordt.