Alles wat je weten wil over backlinks

Alles wat je weten wil over backlinks

Een backlink is een externe link die verwijst naar jouw website. Een andere website verwijst dus naar jouw website door middel van een link. Op die manier komt jouw website hoger in de ranking te staan bijvoorbeeld van google. Zo vinden de potentiële klanten jouw website eerder, en is de kans groter dat ze iets bij jou zullen kopen en niet bij de concurrent. Om goed met backlinks te kunnen werken, moet je er wel wat vanaf weten. Anders kan het ook schade opleveren voor jouw website. Daarom zullen we je in dit artikel wat meer vertellen over backlinks, het gebruik ervan, waar je op moet letten en de backlink checker.

Waarom zou je backlinks willen verkrijgen?

Zoals in de eerste alinea al werd benoemd, zorgt een backlink ervoor dat jouw website hoger in een zoekmachine zoals Google komt te staan. Hierdoor vinden potentiële klanten jouw website eerder dan de website van een concurrent en is de kans dus groter dat ze een product of dienst bij jou zullen kopen. Het is erg belangrijk om hoog in een zoekmachine te komen staan. Als een klant op zoek is naar een product kiest hij vaak niet degene die op de tiende pagina staat, maar degene die op de eerste pagina staat. Backlinks helpen jou dus om hoger op de pagina te komen en eerder gevonden te worden. Het is daarom echt een goede investering in jouw bedrijf.

Hoe kan je backlinks het beste genereren?

Het is belangrijk om je backlinks op een goede manier te genereren, de backlinks genereren strategie. Dat kan best lastig zijn, maar is wel erg belangrijk. Als je het verkeerd doet kan het namelijk zo zijn dat het juist averechts werkt. Zo moet je bijvoorbeeld niet heel veel backlinks tegelijkertijd kopen. Je kan namelijk backlinks kopen bij verschillende websites. Maar als je er te veel tegelijkertijd koopt, dan ziet een zoekmachine zoals bijvoorbeeld Google dit als spam. Wanneer je af en toe een aantal backlinks koopt, zal dit veel minder snel het geval zijn. Verder kan je er ook zelf voor zorgen dat je backlinks verkrijgt. Dit kan je bijvoorbeeld doen door vrienden of familie linkjes te laten plaatsen op hun sociale mediakanalen.

Backlinks moeten kwalitatief goed zijn

Zoals we eerder in deze tekst al vertelden, moet een backlinks wel kwalitatief goed zijn. Wanneer je alleen maar onzin schrijft, maar wel de linkjes erin verwerkt, ziet Google dit vaak als spam. Spam is natuurlijk niet goed, en zal dan ook zeker niet bijdragen aan het promoten van jouw website. Het zal eerder averechts werken. En dat is natuurlijk super zonde. Zorg er daarom voor dat de teksten die jij schrijft om backlinks te genereren van goede kwaliteit zijn.  Zo werkt het het meest effectief, krijg je er geen problemen mee en levert je het dus de meeste voordelen op.

Gebruik maken van een backlink checker

Als je wil weten welke websites naar jouw website verwijzen, dan kan je gebruik maken van een backlink checker. Deze laat jou zien wie er linkjes plaatst die verwijzen naar jouw website. Maar dat is niet het enige wat deze tool kan. De backlink checker kan namelijk ook zien wie er naar jouw concurrent verwijzen. Met de backlinks checker  krijg je dus goed zicht op hoe het ervoor staat met de linkjes die verwijzen naar jouw website en de linkjes die verwijzen naar de website van jouw concurrent. Het is dus handig om eens te kijken in deze checker en er op die manier achter te komen waar je staat.