Alles wat je moet weten over snus

Alles wat je moet weten over snus

Snus komt uit Zweden en is ooit uitgevonden als een klein plastic zakje tabak wat je kunt gebruiken als genotsmiddel. De nicotine die erin zit, geeft een fijn gevoel. In deze vorm is snus alleen in Zweden toegestaan, in de rest van Europa en dus ook in Nederland, kunnen we gelukkig wel beschikken over een prima alternatief; namelijk nicotinezakjes die voor dezelfde positieve effecten zorgen. Naast deze effecten, heeft snus nog veel meer voordelen te bieden. Welke? Je leest het hieronder!

Snus geeft een fijn gevoel

De werking van snus is vergelijkbaar met dat van een sigaret. In beide gevallen krijg je nicotine binnen, wat zorgt voor een gevoel van ontspanning. Daarnaast kun je opgewekt worden van snuf en relaxt. Ideaal als je af en toe even een momentje voor jezelf wilt hebben, waarbij je even lekker even tot je zelf kunt komen. Zodat je er daarna weer volop tegenaan kunt.  

Minder schadelijk

Snus bestellen is een verstandige keuze, het is namelijk een stuk minder schadelijk voor je lichaam als je het bijvoorbeeld vergelijkt met roken. In sigaretten zitten veel schadelijke stoffen, die vaak tot diep in je longen worden geïnhaleerd. Je kunt hier onder andere kanker van krijgen en andere vervelende kwalen van oplopen. Een nicotinezakje stop je achter je onderlip en de nicotine gaat zijn werk doen. Je inhaleert hierbij dus geen rook, wat dus veel beter voor je lichaam is dan roken. Terwijl je net als bij roken, wel de positieve effecten van nicotine ervaart!

Snus helpt bij stoppen met roken

Ben je van plan om te gaan stoppen met roken? Vind je het lastig om hier vanaf te komen omdat je simpelweg de nicotine mist als je niet meer rookt? Dat is niet zo vreemd. Een handige stap om van het roken af te komen, is om te starten met snus. Feitelijk stop je op dat moment al met roken, alleen krijg je nog wel nicotine binnen. Met snus verdwijnen meteen een aantal nadelen die rokers ervaren; je kleding stinkt niet meer naar rook, je hoeft niet meer tijdens een etentje naar buiten en je adem ruikt altijd fris. Doordat je wel de nicotine binnenkrijgt, zul je het stoppen met roken ook gaan volhouden. Vervolgens kun je het nicotinegehalte afbouwen in de snus die je gebruikt en is er een grote kans dat jij uiteindelijk van het roken af gaat komen. Kies jij ook voor snus?