3 dingen waar je op moet letten bij het kopen van je eerste camper

3 dingen waar je op moet letten bij het kopen van je eerste camper

Je gaat je allereerste camper kopen, maar waar moet je beginnen? Bij de koop van een camper komt een heleboel kijken, dus het is goed om te weten waar je op moet letten. In dit artikel geef ik je de drie belangrijkste dingen waar je op moet letten tijdens de zoektocht naar jouw perfecte camper. 

Bepaal je budget en hou je hier aan

Het kopen van een camper is niet niks. Het is goed om te beseffen dat de aanschaf van een camper erg duur kan zijn. Daarom is het aan te raden om van tevoren een bepaald budget vast te stellen en je hier zoveel mogelijk aan te houden. Wanneer je eenmaal gaat kijken naar campers kun je namelijk al snel in de verleiding komen om toch wat meer uit te geven omdat de onderhandelingen daar op uit lopen. Toch is het ook goed om te bedenken dat sommige campers zo’n hoog bedrag niet helemaal waard zijn. Zorg ervoor dat je altijd achter je koop kunt staan en laat je niet verleiden door een verkooppraatje. 

Zet je wensen op een rij

Nadat je je budget hebt bepaald is het verstandig om je wensen op een rijtje te zetten. Zo weet je precies waar je naar op zoek bent. Bekijk hiervoor verschillende soorten campers en ga na wat jij mooi en fijn zou vinden in jouw toekomstige camper. Kom je bijvoorbeeld uit op een bepaald merk, zoals een Adria camper, dan weet je dat je je vooral hier op kunt focussen. Schrijf je wensen uit en gebruik dit als een soort checklist. Het kan natuurlijk voorkomen dat niet alles van je lijstje te realiseren is. In dat geval is het goed om de wensen te prioriteren en je vooral te focussen op de belangrijkste punten.

Wees voorzichtig bij waar je koopt

Als laatste is het belangrijk om voorzichtig te zijn bij waar je koopt. Als beginnende camper koper ben je misschien erg kwetsbaar voor verkooppraatjes van louche verkopers. Dit kan je nog wel eens een kat in de zak opleveren. Zorg daarom dat je altijd van tevoren checkt waar en van wie je koopt. Neem daarnaast altijd iemand mee tijdens het bekijken van een camper. Met z’n tweeën zie je tenslotte meer dan alleen. Hierdoor ben je ook meteen een stuk minder kwetsbaar voor de verkooppraatjes.