Is het voordeliger om elektrisch te rijden?

Is het voordeliger om elektrisch te rijden?

Steeds meer mensen in Nederland kiezen ervoor om in een elektrische auto te rijden. Het percentage elektrische auto’s in Nederland was in 2020 rond de 3,2%. Tot betekent dat er in ons land momenteel zo’n 300.000 elektrische auto’s rijden. Naar verwachting gaan deze getallen komende tijd nog flink stijgen. Naast het kopen van een elektrische auto, kiezen ook steeds meer mensen ervoor om er een zakelijk te leasen. Waarom veel mensen deze keuze maken en waar je op moet letten, leggen we uit in dit artikel.

Voordelen van elektrische auto’s

Als je een nieuwe auto wil kopen of leasen, moet je de keuze gaan maken tussen elektrisch of normaal. Elektrisch rijden is niet alleen veel beter voor het milieu, er zitten voor veel mensen ook persoonlijke voordelen aan. Het is namelijk zo dat elektrische auto’s veel minder onderhoud nodig hebben, waardoor je uiteindelijk geld bespaart. Je betaalt minder voor het opladen en vaak heb je zelfs voordelen met het betalen van belasting. Het rijden in een elektrische auto is ook een stuk prettiger. Het rijden voelt een stuk comfortabeler en de auto is veel stiller.

Minder nadelen van vroeger

In het verleden kozen veel mensen niet voor elektrisch rijden, omdat er wat nadelen aan zaten. Het opladen duurde erg lang en er waren weinig laadpalen. Deze problemen zijn tegenwoordig een stuk minder groot. Op steeds meer plekken zie je namelijk laadpalen verschijnen en het opladen zelf gaat ook een stuk sneller. Moet jij voor je werk vaak naar het buitenland rijden, of ga je vaak met de auto op vakantie? Dan is het misschien een minder goed idee om elektrisch te rijden. Niet overal is er namelijk een even goede infrastructuur voor deze auto’s als in Nederland. Zeker als je bijvoorbeeld vaak naar Oost-Europa gaat, kun je niet overal laadpalen vinden. Ook in het zuiden van Europa heb je in sommige regio’s meer moeite hiermee.

Heb jij een eigen bedrijf of willen jij en collega’s een laadpaal op kantoor? Omdat veel mensen sinds corona zijn overgestapt op elektrisch rijden, is de vraag hiernaar steeds groter. Je kunt online een offerte aanvragen voor een laadpaal. Je auto kunnen opladen op werk is natuurlijk wel zo handig, zeker als je ver moet rijden.