Hoe maak je waterijsjes?

Hoe maak je waterijsjes?

Iedereen kent wel het beroemde raketje, als geweldige verkoeling op een hete zomerse dag. Een heerlijk waterijsje. Iedereen vind het lekker. Van jong tot oud. Het waterijsje heeft wel één nadeel. Je moet er wel voor naar de winkel moet. Je kunt natuurlijk ook zelf waterijsjes maken. Je hoeft dan niet meer met 35 graden naar de winkel voor waterijs.

Waterijsjes maken

Waterijs maken is eigenlijk heel gemakkelijk. Waterijs is eigenlijk bevroren water met siroop. De moeilijkheid zit in het ijs op een stokje krijgen en in de goede verhouding water en siroop. Het laten bevriezen van een glas limonadesiroop smaakt nog niet naar een waterijsje uit de winkel.

Vormen waterijsjes

Het leukste van zelf waterijsjes maken is dat de ijsjes lijken op de ijsjes in de winkel. Hiervoor kan je speciale ijslolly-vormen kopen bij de diverse huishoud winkels. Ook Ikea of de Xenos heeft leuke vormen. Deze ijslolly vormen zijn er met en zonder stokje. Het meest handige zijn de vormen van zacht rubber. Dan kan je de ijsjes er makkelijk uit halen. Je kunt ook plastic bekertjes gebruiken of ijsblokjes vormen waar je een stokje, satéprikker of een dropstick insteekt.

Waterijsjes smaken

Het meest simpelste waterijsje is limonadesiroop met water. Probeer de limonade wat zoeter te maken dan normaal en evt. kan je ook nog een kleurstof toevoegen voor een leuk effect. Dan begint het wachten. Het duurt minimaal drie uur voor het ijs bevroren is. Voor ijsjes met meerdere kleuren moet je de ijsjes in etappes laten invriezen. Het duurt dan vanzelf sprekend nog langer voor je van je eigen gemaakte ijsjes kan eten.

Vruchtenijsjes maken

Je kan ook water ijsjes maken met vers fruit of vruchtensap. Neem bijvoorbeeld 250 gram aardbeien, twee eetlepels suiker en 250 ml water. Maak de aardbeien goed schoon en pureer ze samen met de suiker en het water in een blender of gebruik een staafmixer. Als alles helemaal fijn is, vul je de ijsvormpjes. Na drie uur is het mengsel bevroren en heb je heerlijke aardbeien waterijsjes gemaakt.

Zo kan je ook citroenijsjes maken. Hiervoor heb je 1 citroen, 500 ml water en suiker naar smaak nodig. De citroen pers je uit en meng je met het water. Hiervoor heb je geen blender nodig. Ook banaan, sinaasappel limoen waterijsjes of frambozenwaterijsjes zijn een aanrader. Op internet zijn tal van recepten te vinden. Een ander idee is yoghurt ijsjes maken in plaats van waterijsjes. Ook heel lekker en weer eens iets anders dan een waterraketje naar de zon.