De markthal in Rotterdam

De markthal in Rotterdam

In 2014 kon je niet om de markthal heen. Deze vers-markthal in Rotterdam kwam veelvuldig in het nieuws en werd in 2014 door koningin Maxima geopend. Het moet één van de trekpleister van Rotterdam worden en men heeft als doel gesteld om tussen de 4,5 en 7 miljoen bezoekers op jaarbasis te trekken. Er staan honderd marktkramen in de hal.

De bouw van de markthal

De markthal in Rotterdam is gebaseerd op de vers voedselmarkten zoals in Europese steden als Stockholm en Barcelona. Het scheelde overigens niet veel of de markthal werd niet gebouwd, want door de economische crisis was het plan bijna afgeschoten. De gemeente Rotterdam wist het plan te reden en inmiddels staat er een prachtige hal. In 2009 werd er begonnen met de bouw en het gebouw kostte in totaal 175 miljoen euro.

Na de opening kwamen er over de hele wereld complimenten binnen. Ook de steden Amsterdam en Den Haag zijn enthousiast geworden. Mogelijk komt er in deze steden binnen een aantal jaar ook een dergelijk concept. Vooral de architectuur van de markthal wordt gewaardeerd en het kunstwerk in de hal. Boven de hal wonen overigens mensen. Alle huurwoningen zijn inmiddels verhuurd en het grootste deel van de koopappartementen zijn inmiddels ook verkocht. De duurste woning van 300 vierkante meter leverde overigens liefst 1,7 miljoen euro op.

Beste voedselmarkt van Nederland

De markthal is volgens de Britse kwaliteitskrant The Guardian zelfs de beste voedselmarkt van Nederland en daarnaast zelfs één van de beste voedselmarkten van Europa. De hoge positie heeft de hal vooral te danken aan het grote aanbod met overheerlijk vers voedsel. De krant omschrijft de hal als een explosie voor de zintuigen.

Markthal bezoeken

Inmiddels hebben al vele duizenden mensen de markthal bezocht. Wil je zelf ook kennismaken met dit gebouw? De hal is iedere dag geopend en de mensen die de hal bezoeken komen overal vandaan. Je kunt er met de auto naar toe, want er in de nabijgelegen parkeergarage ruimte voor 1200 auto’s. Van maandag tot en met donderdag en op zaterdag is de hal van 10:00 tot 20:00 uur geopend. Op vrijdag zijn de openingstijden van 10:00 tot 21:00 uur en op zondag is de markthal tussen 12:00 en 18:00 uur geopend. We raden je absoluut aan om deze hal eens te bezoeken. Veel mensen zijn je al voorgegaan en naar verwachting zullen er nog miljoenen mensen volgen.