Corona heeft weerslag op ons leven

Corona heeft weerslag op ons leven

Het zal je niet ontgaan zijn. Corona heeft een gigantische weerslag op ons leven. We hebben meer vrije tijd gekregen doordat er veel zaken tot stilstand zijn gekomen. Denk bijvoorbeeld aan groepssport, evenementen, horeca en dat soort zaken meer. Toch zijn er ook andere en/of nieuwe activiteiten ontplooid. Mensen trekken er meer op uit en gaan lekker de natuur in en denken na over de (on) zin van het leven en stellen zichzelf vragen. Past mijn werk wel bij me? Wil ik dit tot mijn pensioen doen? Of is geld eigenlijk wel zo belangrijk? En wat vind ik eigenlijk belangrijk in het leven? Deze momenten van bezinning kunnen een trigger voor mensen zijn om een ander beroep te kiezen of zich om te laten scholen, om iets te doen waar ze meer voldoening of energie uit halen.

Toename huisdieren

Ook huisdieren zijn enorm populair geworden in de corona crisis. Knaagdieren, honden en katten zijn niet aan te slepen. Het kan erg gezellig zijn met een dier in huis. Met name kinderen vinden dieren vaak heel interessant en proberen ouders te motiveren om het gezin uit te breiden. Toch gaat het vaak mis met honden en katten door een veranderende gezinssituatie. Let er goed op bij de aanschaf van een huisdier! Je neemt een dier voor het leven in huis. Het is enorm zonde als je afscheid van je dier moet doen omdat het toch niet te combineren valt. B.v. met je kinderen of dat je moet terugkeren naar het kantoor nadat de thuiswerk periode is afgelopen.

Nieuwe hobby's

Wat ook kenmerkend is, is het aantal mensen die nieuwe hobby's hebben gevonden. Daar o.a. groepssporten hebben stilgelegen is buitensporten nog nooit zo populair geweest. Mensen trekken massaal de hardloopschoenen aan en de fiets uit het schuur. Fietsen zijn niet aan te slepen en hebben wachttijden tot een jaar! Ook veel mensen nemen meer tijd in huis. B.v. in de tuin of in de keuken. Barbecue liefhebbers maken heerlijke vleeshapjes en doe het zelf-ers zijn nog nooit zo druk geweest met het opknappen van hun woning of tuinmeubelen. Welke hobby heb jij dit jaar ontplooid?