Welke uitvaartverzekering is de beste voor mij?

Welke uitvaartverzekering is de beste voor mij?

Een uitvaartverzekering is één van de meest belangrijke verzekeringen die je moet afsluiten. Het is nooit leuk als iemand in de familie komt te overlijden, zeker niet als dit erg onverwacht komt. De dagen hierna zijn erg zwaar. Vaak wil je het liefst in alle rust alleen zijn met de familie, maar er moet veel gepland worden voor de uitvaart, de naasten moeten worden geïnformeerd en praktische zaken moeten worden geregeld. Heb je hierbij ook nog problemen met de verzekering, of het betalen van de uitvaart? Dan zorgt dit voor nog meer extra stress en vervelende situaties. Zorg daarom dat jij en je familie een goede uitvaartverzekering hebben.

Nederlandse uitvaartverzekeraars

Een uitvaartverzekering is erg belangrijk, omdat een begrafenis of crematie veel geld kan kosten. Dat komt vooral door alle overige kosten die je maakt. Zo betaal je mogelijk voor een kist of urn, een volgauto, rouwkaarten, vervoer en nog veel meer. Wil je een uitvaartverzekering afsluiten? Dan zijn er veel Nederlandse uitvaartverzekeraars waar je uit kunt kiezen. Een aantal bekende hiervan zijn Monuta, DELA en Ardanta. De prijzen kunnen erg verschillen per verzekeraar. Dit geldt ook voor de extra opties die je hebt. Zo zijn jouw kinderen bij Monuta, Ardanta en sommige andere verzekeraars gratis meeverzekerd tot 18 jaar. Je kunt ook zelf een bedrag uitkiezen waarvoor je verzekerd wilt zijn.

Hoeveel je maandelijks moet betalen hangt ook af van wat voor uitvaartverzekering je kiest. Niet alle verzekeringen dekken namelijk alle kosten voor een uitvaart. Lees dus altijd goed wat wel en niet vergoed kan worden. Gaat het om een grote begrafenis met veel mensen? Dan kun je misschien beter voor een duurdere verzekering kiezen.

Uitvaartverzekeringen vergelijken

Dan blijft natuurlijk de vraag: wat is de beste uitvaartverzekering? Dat ligt vooral aan jouw eigen wensen, keuzes en persoonlijke situatie. Wil jij erachter komen wat de beste en meest goedkope verzekering is voor jou? Dan kun je het aanbod online met elkaar vergelijken. Vul bij een verzekeraar je leeftijd in, met het bedrag dat je wilt verzekeren. Je kunt zo gemakkelijk de premie per maand berekenen bij verschillende aanbieders. Hierna kun je de goedkoopste verzekering uitkiezen voor jouw wensen.