Tegen beter weten in

Mijn zomervakantie is zo goed als voorbij. Slechts enkele dagen voordat ik weer naar kantoor mag. In die dagen heb ik nog heel wat te doen. Ze zullen dus voorbij vliegen. Net zoals de afgelopen vakantiedagen. Waarin ik ook veel gedaan heb.

De grootste klus is wel die van het opruimen van mijn studeerkamer. Die stond vanaf het moment dat we hier naartoe zijn verhuisd helemaal volgestouwd met spullen die niet weg mochten maar ook nog geen vaste plaats hadden gekregen.

Eerst werd heel de kamer leeggehaald van spullen die er niet thuis hoorden. Die verhuisden we richting schuur of naar de digitale marktplaats. Toen zocht ik alle boeken op die her en der door ons huis en op zolder zwierven. Dat waren er stiekem toch meer dan gedacht. Ik sorteerde ze grofweg op fictie en non-fictie. Later ga ik nog wel een keer verder uitzoeken wat een betere indeling is.

Daarna gingen we met de planken die we van oude kasten hadden bewaard of uit resthout op maat hadden gezaagd nieuwe kasten in elkaar zetten. Dat duurde langer dan gedacht maar het resultaat was naar behoren.

Als laatste moesten alle boeken verdeeld worden over de beschikbaar gekomen kastruimte. Dat lukte aardig. Ik hield niet al te veel boeken over. Die moeten binnenkort nog een plekje zien te krijgen. Wat helaas alleen kan door andere boeken eruit te werken. Want ondanks de extra meters plank kom ik toch ruimte te kort.

Kortom, mij ontbreekt nog steeds de ruimte om al mijn boeken uit te stallen en verder heb ik binnenkort weer weinig tijd tot mijn beschikking om te lezen.

En wat doet deze blogger? Inderdaad, tegen beter weten in een bestelling plaatsen voor twee nieuwe boeken. Ik zal mijzelf wel nooit gaan begrijpen.

Dit is één boekenwand. De ander is aan de rechterzijde.

~ ~ ~

TOEN OP 15 AUGUSTUS

Het mag sneller – 15 augustus 2016

Verwachtingen – 15 augustus 2013

Authentiek – 15 augustus 2012

Gevoelige snaar – 15 augustus 2011

Midweek VS – 15 augustus 2003

~ ~ ~