Ga voor kort

Ik kwakkel met mijn motivatie. Dit jaar ben ik nog maar een enkele keer gaan hardlopen. Survivalrun ligt ook stil. Een zeurende blessure aan mijn elleboog gebruik ik als excuus om dan maar helemaal niet te gaan sporten. Erg goed voor het herstel zal dat niet zijn. Laat staan dat mijn conditie op peil blijft. Voor je het weet zit je in een vicieuze cirkel. Die neerwaarts gaat.

Het lijkt op bloggen. Dat valt soms ook stil. Door allerlei oorzaken komt het er een tijdje niet van. Ineens heb je meer dan een week geen nieuwe update geschreven. Je kruipt schuldbewust achter het toetsenbord en merkt vervolgens dat het niet lukt. Geen inspiratie. Wezenloos staar je naar het lege scherm. Dan maar een andere browsertab geopend en voor je het weet ben je verloren geraakt in de verleidingen van het internet. Weer een dag niet geblogd. En de innerlijke drempel wordt hoger en hoger.

De oplossing voor beide kwaaltjes heb ik inmiddels gevonden. Een simpele truc om de impasse te doorbreken. Ga voor kort.

Een kort rondje rennen. Een kort stukje schrijven.

Het maakt niet uit of je het tempo niet haalt wat je gewend bent toen je nog lekker in je vel zat. Het maakt niet uit of het geschrevene je bevalt in vergelijking met eerdere blogpost. Ga er gewoon voor. Dan komt de rest vanzelf.

Ergens las ik:

You don’t have to be great to start, but you have to start to be great.

Dat vat het denk ik goed samen. Niet dat ik ‘great’ wil zijn. Wel dat ik in beweging wil blijven.

Daarom ging ik vandaag na het werk een kleine 4 kilometer hardlopen. En schreef er daarna deze korte blogpost over. Nu niet stilvallen.

~ ~ ~

Toen op 22 februari

Waar bleef de (vrije) tijd van 15 t/m 21 februari – 22 februari 2016

50books – jaar 2015 – vraag 8 – 22 februari 2015

Ontlezing in vermomming – 22 februari 2014

Beperking – 22 februari 2012

Zomerkamp – 22 februari 2011

Jess en Sabrina Starke in Theater Cultura Ede – 22 februari 2009

~ ~ ~