En op dag zeven schiep God de koopzondag

Korte reportage deze ochtend op de radio over de koopzondag in Harderwijk. Ook hier is nu de ban gebroken en zijn de winkels open op wat voorheen een rustdag was. Passanten worden op straat om hun mening gevraagd.

‘En mevrouw, wat vindt u ervan?’

‘Waarvan?’

‘Euh, van de koopzondag hier in Harderwijk.’

‘Oh, dat had voor mij niet gehoeven.’

‘Waarom niet, als ik vragen mag.’

‘Ik vind zes dagen in de week meer dan voldoende voor de winkels om hun spullen aan de man te brengen. Die extra dag is helemaal niet nodig.’

‘Maar u bent hier toch ook aan het winkelen?’

‘Tja, als die winkels open zijn dan moet je d’r toch naar toe. Dan kun je niet thuis blijven.’

~ ~ ~

Toen op 4 december

Oude tijden herleven – 4 december 2015

Net als in vroeger tijden heb ik de smaak weer helemaal te  pakken gekregen van een sport waar ik het liefst zoveel mogelijk tijd in zou steken.

Making the Difference – 4 – 4 december 2011

Eind 2011 vatte ik het plan op om actiever aan lichamelijke beweging te gaan doen. De plannen werden door de war gestuurd na mijn tuimeling van de trap. Of beter gezegd, er was toen meteen urgentie om via fysio en revalidatie aan mijn houding en conditie te gaan werken.