Eerst de theorie, dan de praktijk

Deze blogpost is deel 3 van 8 in de reeks Apple Pencil

procreate-handbook

Zo, m’n eerste avondje studeren op Procreate heb ik achter de rug. Aanbevolen als dè tekenapp voor de iPad heb ik het programma deze avond aangeschaft (voor 5,99 dollar) en geïnstalleerd. Daarna heb ik heel eventjes wat zitten klooien met de nieuwe pencil maar daarna heb ik alles netjes aan de kant gelegd en ben begonnen in de gebruiksaanwijzing die bij het programma hoort (gratis te downloaden als iBook).

Ik ben nog zo iemand die eerst wat meer wil weten van de theorie alvorens aan de slag te gaan. Hoewel er soms (zeker nu met die geweldige Apple pencil binnen handbereik) wat zelfbeheersing voor nodig is heb ik alleen maar positieve ervaringen met het op deze wijze kennismaken met een nieuw produkt. Veel (onnodig) zoekwerk in het begin kun je op deze manier voorkomen. Ondanks dat ik graag meteen was gaan tekenen ben ik achteraf blij dat ik ook nu gekozen heb om de handleiding te lezen. Of zich dat zal vertalen naar enigszins acceptabele illustratie is een ander verhaal. Waarvan jullie te zijner tijd de bewijzen alhier te zien gaan krijgen.

~ ~ ~

Toen op 23 februari

Voor Elja – 23 februari 2015

Feiten op een rij – 23 februari 2012

~ ~ ~

navigeer door deze serie<< Waar bleef de (vrije) tijd van 15 t/m 21 februari?Weerstand >>