Werkafspraak

Deze blogpost is deel 10 van 46 in de reeks Een perfecte dag voor literatuur

Voor wie het niet wist (en ik schaar mezelf daar ook onder) is de Belgische Boekenbeurs 2013 afgelopen donderdag begonnen. In mijn onwetendheid dacht ik dat het een evenement van enkele dagen was, maar het blijken twaalf volgepakte dagen te zijn waar vooral boeken, auteurs, illustrators en hun uitgevers op allerlei manieren belicht worden. En daarbij beperkt men zich gelukkig niet alleen tot het Belgische boek want anders hadden we met onze bloggersleesclub Een perfecte dag voor literatuur de kans misgelopen om komende zaterdag te meeten en te greeten met Patrick Ness, auteur van ‘Zeven minuten na middernacht’, het boek dat we eind november uitgebreid gaan bespreken. Het is één van de extraatjes die het meedoen aan deze leesclub zo leuk maakt.

Wel betekent het dat ik deze week dus nog snel het boek moet doorlezen wil ik niet totaal onvoorbereid bij de auteur aanschuiven. Dat zou niet erg professioneel overkomen. Al bladerend door het prachtig vormgegeven boek denk ik dat dit geen probleem gaat zijn. Het is ‘een ontroerend verhaal voor jong en oud, over verlies en loslaten’ (tekst voorflap), ‘gebaseerd op een idee van auteur Siobhan Dowd, die aan kanker overleed voordat ze het verhaal zelf kon schrijven’ (tekst binnenflap) en met ‘onheilspellend mooie illustraties’ (tekst achterflap) van Jim Kay (vermelding voorflap).

werkafspraak1
Illustratie uit het besproken boek – door Jim Kay

En ja, die illustraties zijn inderdaad van een duistere schoonheid. Zonder dat ik echt een goed idee van het verhaal krijg, weten ze te betoveren door de vreemde nachtmerriewereld die ze oproepen. Het is tegelijkertijd een waar genot alswel fascinerend griezelig om door het boek te bladeren en stil te staan bij de vele details die zich op elke pagina onthullen wanneer je er oog voor hebt. Ik weet nu al waar ik vannacht van wakker zal liggen.

Blogdatum: 30 november 2013

werkafspraak2

Het monster verscheen net na middernacht. Maar het is niet het monster dat Conor verwachtte, het monster uit de nachtmerrie die hij bijna elke nacht heeft gehad sinds zijn moeder ziek werd. Die met de duisternis, de wind en het geschreeuw. Het monster uit zijn achtertuin is anders. Oud. Wild. En hij wil het gevaarlijkste van alles van Conor, hij wil de waarheid.

Zeven minuten na middernacht
Patrick Ness | Siobhan Dowd
Uitgeverij De Geus
ISBN 9789044526332

~ ~ ~

TOEN OP 4 NOVEMBER

Dag winterzon, welkom winterslaap – 4 november 2008

De winter dient zich vroeg aan in dit jaar. Het is weer wennen aan de ongemakken die dat met zich meebrengt. Maar alles beter dan compleet afgesloten worden van de buitenwereld.

~ ~ ~

navigeer door deze serie<< Cyclische mishandelaarWerkgerelateerd nieuws >>