Witbalans

In de tweede week van de online fotocursus die ik volg, gaf ik aan weinig te weten van witbalans. Inmiddels weet ik er ietsjes meer van. En wat nog belangrijker is, is dat ik nu wat beter begrijp hoe en wanneer dit toe te passen. Er is nog een lange weg te gaan, maar over de eerste resultaten kan ik niet ontevreden zijn. Omdat het vandaag dinsdag is, en omdat ik in een niet al te ver verleden wel eens meedeed aan PHOT (photo on tuesday), hierbij twee voorbeelden uit het huiswerk van vorige week. Het zal Else Kramer deugd doen te horen dat de vriendschap tussen mij en mijn camera nog steeds groeit. Nog even en we zijn onafscheidelijk.

bol

Bolvormig voorwerp ‘s avonds gefotografeerd met belichting via felle leeslamp.

complex

Een ietwat complexer voorwerp gefotografeerd onder dezelfde omstandigheden.

~ ~ ~

TOEN OP 18 JUNI

Vrede – 18 juni 2012

Hoe lang moet je alert zijn wanneer je denkt dat het vrede is en  waakzaamheid niet meer de hoogste prioriteit heeft.

Eitje – 18 juni 2008

Iedere keer wanneer onze zon de eiersnijder gebruikte om de champignons ermee in schijfjes te snijden kreeg hij van ons te horen dat dit toch echt niet de bedoeling was. Hoe konden wij ons zo vergissen…

~ ~ ~