Men in white

Ditmaal was het niet de brandweer die uitgerukt was om een oefening te houden in ons leegstaande huis, maar hadden mannen in witte pakken de oprit geblokkeerd met gele linten. Een plaats delict? Nee, gelukkig niet. Het betrof hier medewerkers van het bedrijf dat de asbest dakpannen gaat verwijderen.

Even leek het alsof ze gelijk de inpakartiest Christo de complete woning in vele lagen plastic gingen hullen. Dat viel uiteindelijk mee. Om te voorkomen dat asbestvezels in de tuin terecht zouden komen werd de onmiddellijke omgeving zorgvuldig afgedekt. Na al dat voorbereidend werk klommen ze in de hoogwerker en gingen het dak op.

Vandaag zijn ze de hele dag bezig geweest. Ook morgen komen ze terug. Daarna op woensdag alles opruimen en goed schoonmaken voordat ze vertrekken.

En dan kan de aannemer het weer overnemen om de rest te verwijderen en er een beter geïsoleerd dak voor in de plaats terug aan te brengen. Met uitbouw voor de serre.

De eerste maand zit erop. Nog twee maanden te gaan.

~ ~ ~

TOEN OP 6 MAART

Het zou verboden moeten worden – 6 maart 2016

Weet je waar ik echt een hekel aan heb?

Norwegian Wood – Haruki Murakami – 6 maart 2011

Ik ben verslingerd geraakt aan Murakami door Norwegian Wood.

Eric scoort een bloody hattrick – 6 maart 2009

Dat was Eric nog niet eerder overkomen. Drie slachtoffers op één avond. Het laatste slachtoffer viel hem echter wel wat zwaar.

~ ~ ~